Haberler

THY Bu Yıl da Yükselişte

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 2007 Yılının İlk Çeyreğinde, Yoğun Rekabete Rağmen İç ve Dış Hatlarda Toplam 3 Milyon 952 Bin Yolcu Taşıyarak Yüzde 25'lik Bir Büyüme Yakaladıklarını Bildirdi.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2007 yılının ilk çeyreğinde, yoğun rekabete rağmen iç ve dış hatlarda toplam 3 milyon 952 bin yolcu taşıyarak yüzde 25'lik bir büyüme yakaladıklarını bildirdi.

Kotil, THY'nin, 3 yıldır üst üste yakaladığı yüzde 20 büyüme başarısını, 2007 yılının ilk çeyreğinde de sürdürdüğünü kaydetti.

2007 yılının Ocak-Mart döneminde gerçekleşen trafik sonuçlarına göre, iç hatlarda 2 milyon 92 bin yolcu taşıyan THY'nin, dış hatlarda da 1 milyon 860 bin yolcu taşıdığını ifade ederek, ''THY, bu yılın ilk çeyreğinde iç ve dış hatlarda toplam 3 milyon 952 bin yolcu taşıyarak yüzde 25'lik büyüme yakaladı'' dedi.

Kotil, Aynı dönemde taşıdığı yolcu/km artışında yüzde 30,6 oranını yakalayan şirketin asıl büyümesini dış hatlarda gerçekleştirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Yolcu sayısındaki artışla birlikte doluluk oranında da ciddi başarılar elde ettik. Kış dönemi olmasına rağmen doluluk oranı, ocak-mart döneminde yüzde 6,6 artarak yüzde 67,8'e ulaştı. İlk üç ayda elde ettiğimiz başarılı trafik sonuçlarıyla, Avrupa'da büyüme ve doluluk oran artışında kazandığımız liderliği devam ettirdik. THY, 2009 yılında Avrupa'nın en büyük dördüncü hava yolu olacak. Bunun yanı sıra, 2006 yılında açtığımız yeni hatlarda da yüzde 66,7'lik doluluk oranı yakalayarak rekor bir gelişme sağladık.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title