Haberler

Teyzesinde içtiği çorbayla hayatı değişti, tarhana ticaretine başlayıp para kazanmaya başladı

Güncelleme:

Tokat'ta yaşayan 3 çocuk annesi Sevda Gürler'in teyzesinde içtiği bir tabak tarhana çorbası hayatını değiştirdi. O günden sonra tarhana ticaretine başlayan girişimci anne, siparişlere yetişebilmek için işini büyütmeye hazırlanıyor.

Tokat'ta evli ve 3 çocuk annesi Sevda Gürler 5 yıl önce teyzesini misafirliğe gittiğinde ikram edilen çorba dönüm noktası oldu. Çorbanın tadından etkilenen Gürler, kırmızı biberden yapılan tarhananın tarifini öğrenerek üretime geçti. Un, yoğurt, ekşi maya, kırmızı biber, domates ve soğan karışımından elde edilen malzemeyi balkonunda tel dolaplarda kurutan Gürler, paketleyerek satışa hazır hale getiriyor. Artan taleplere cevap verebilmek için işini büyütmeye karar veren Gürler, ev ekonomisine katkı sağlıyor. Daha çok Ege Bölgesi'nde yapılan tarhanaya Tokat'ta da gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden Gürler, kırmızı biberin hasat edilmesi ile birlikte kışlık çorba üretimine başladığını belirtti.

Teyzesinde içtiği tarhana çorba hayatını değiştirdi!

"TADAN TEKRAR ALMAYA BAŞLADI"

İlk başlarda hobi olarak başladığı tarhana işini büyütmeye karar verdiğini belirten Gürler, "İlk başlarda yapabilir miyim yapamaz mıyım diye araştırma içerisine girdim. Bu süreçte ilk olarak kendi evime tarhana yaptım. Evime gelen misafirlerime tattırdığımda hoşlarına gitmesi üzerine üretime geçtim. İlk başlarda hobi olarak bir kavanozla üretime başladım. Talepler artınca 'Ben bu işin daha fazlasını yaparım' diyerek üzerine düştüm. Tarhananın rengi ve tarifinde kendime göre değişiklikler yaptım. Üretime küçük çaplı başlayarak büyüttüm. Evimin balkonunda başladığım işimi büyütmeye başladım. Bir merkezde verilen alanda tarhana kurutmaya başladım. Her iki yerde üretime devam ediyorum. Çok şükür talepler çoğaldı. Tadan tekrar almaya başladı. Üretim ve satış noktalarımın olması halinde bu talebin daha da çoğalacağını düşünüyorum" dedi.

Teyzesinde içtiği tarhana çorba hayatını değiştirdi!

"300 KİLOYA KADAR ÜRETİM YAPIYORUM"

Hedefinin iş yeri açarak istihdam sağlamak olduğunu belirten Gürler, "Ev hanımlarına buradan sesleniyorum. Yapmak isterlerse başaramayacakları iş yok. Ben ilk başlarda 1 kiloluk kavanozda satışa başlamıştım. Şuan 300 kiloya kadar üretim yapıyorum. Talepler oldukça çok, yetiştiremiyorum" diye konuştu.

Teyzesinde içtiği tarhana çorba hayatını değiştirdi!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tokat Haberler

500

Yorumlar (40)

İpek:

abla bir masaya koysaydın ya ne o yerde biz evde yere hiç bir şey koymayız masanın üzerine yada bir tezgah yaptır kendine bezin üzerinede koyma bütün tüyünü alıyor tekstil ürünü temiz yağlı kağıda bari ser

74
1
yanıtYanıtla
Akdeniz:

Isı bilmeyen olunca, hayat gayet normal tarhana bez üzerinde kurutulur yine bez keşkelerde saklanır

yanıt0
yanıt0
dodo:

Boş beleş iş yalandan prim kasıyorlar sırf haber olsun başka birşey değil yazık çok yazık kanmayın böyle sa l ak saçma şeylere yok tarhane içmiş yok satcakmış almasın kimsede bunlardan birşeyler

64
5
yanıtYanıtla
luzumsuz:

Eskiden herkes kendi tarhanasini yapardi. Simdi yapmayanlari acaba yuzde kaci yerine daha verimli birsey yapiyor? Hazira mi alistik da tarhanasi da mi eksik kaldi?

67
1
yanıtYanıtla
Bu nasıl manşet:

3 çocuk sahibi olana kadar hiç mi teyzesinde çorba icmemis veya başka yerde. O zamana kadar nerde yaşamış bu kadın ki hiç tarhana icmemis

44
2
yanıtYanıtla
tarhana basit iş:

her yıl yaparız kolay iş bu salla pati

39
1
yanıtYanıtla
Güz:

Bizimki beyaz ve iri delikli kalburdan gecer.Bu kalburdan gecmeyen tarhana.Suzme yogurtan yapilir.Hamuru da cıvıkmıs.

32
2
yanıtYanıtla
Serdar:

Ah ah meliss desim sana tarhanada para var inanmadın

31
0
yanıtYanıtla
Hakkı aydemir:

UZAYDAN FALANMI GELMİŞ ABLAM BU YAŞINA KADAR TARHANA GÖRMEMİŞ AYRICA TARHANA AKDENİZ BÖLGESİNE HAS BİR ÇORBADIR ABLA GELSİN BİRDE ANTALYA DA TADINA BAKSIN

13
7
yanıtYanıtla
tarhana baba:

tarhana Uşak''a aittir diğerleri fasondur.

6
11
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title