Haberler

Teşviğe Bağlanan Yatırım Tutarı Ekim'de Düşük Kaldı

Teşvik Belgesi Alınan Yatırımların Geçen Yılın Ekim Ayında 1 Milyar 930 Milyon YTL Olarak Gerçekleşen Tutarı ve Yıl Aynı Ayda 1 Milyar 550.8 Milyon YTL ile Bunun Yaklaşık Yüzde 20 Altında Gerçekleşti.

Teşvik belgesine bağlanan yatırım projelerinin sayısı Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre hızlı bir artış gösterirken, toplam yatırım tutarı ise geçen yılkinin yaklaşık yüzde 20 altında kaldı.

Hazine Müsteşarlığı, Ekim ayında teşvik belgesine bağlanan yatırım projelerini açıkladı. Buna göre geçen ay toplam tutarı 1 milyar 550.8 milyon YTL olan 227 yatırım projesi için Hazine tarafından teşvik belgesi düzenlendi. Toplam 9 bin 945 kişilik istihdam öngörülen bu yatırımlara, teşvik belgeleri kapsamında gümrük muafiyeti ve KDV istisnası gibi teşvikler sağlanacak.

Geçen yılın aynı ayında toplam tutarı 1 milyar 930 milyon YTL'ye ulaşan 141 yatırım projesi için teşvik belgesi alınmıştı. Geçen yılki yatırımlar kapsamında 7 bin 955 kişilik istihdam öngörülmüştü. Buna göre Ekim ayında teşvik belgesi alınan yatırım sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 61 artış olurken, yatırımların toplam tutarında yüzde 19.7 düşüş yaşandı. Yatırımlarda öngörülen istihdam sayısında ise yüzde 25 artış olduğu belirlendi.

Bir kişilik iş yaratmak için yapılacak ortalama yatırım tutarının da neredeyse yarı yarıya düştüğü görüldü. Geçen yıl Ekim ayında büyük tutarlı ve az istihdam yaratan teknoloji-yoğun yatırımların payının fazla olması nedeniyle bir kişilik istihdama düşen ortalama yatırım 243 bin YTL'ye gelirken, bu yıl aynı tutar 156 bin YTL'de kaldı.

-BÜYÜK YATIRIMLAR

Ekim ayında teşvik belgesine bağlananlar içinde en büyük tutarlı yatırım projesini, Yurt Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Muş'ta kuracağı yıllık 1.1 milyon ton kapasiteli Çimento fabrikasına yönelik 135 milyon YTL'lik komple yeni yatırımı oluşturdu.

Isparta'da kurulu Orma Orman Mamulleri İntegre Sanayi ve Ticaret A.Ş. yonga levha, melamin kaplama ve emprenyelenmiş kağıt tesislerinde gerçekleştireceği 80 milyon YTL'lik tevsi yatırımını teşvik belgesine bağlattı.

Boğaziçi Tersanecilik Gemi İnşa Sanayi A.Ş. de Tuzla'da kuracağı yıllık 39 bin 600 ton kapasiteli sac işleme tesisi dolayısıyla yapacağı 58.7 milyonluk komple yeni yatırım için teşvik belgesi aldı.

İstanbul'da kurulu Vizyon Çikolata Gıda Sanayi A.Ş. de geçen ay aldığı teşvik belgesi kapsamında kek ve gofret üretimine yönelik 54 milyon YTL'lik komple yeni yatırıma gidecek.

Cemre Mühendislik Gemi İnşa Sanayi A.Ş. de Yalova'da kuracağı yıllık 9 bin ton üretim kapasiteli sac işleme tesisi için gerçekleştireceği 40 milyon YTL'lik yatırımı teşvik belgesine bağlattı.(ANKA)

(ES/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title