Haberler

Terör Örgütü Hizbullah Davası... - Örgütün Sözde Askeri Kanat Sorumlusu Hacı İnan'ın Da Aralarında Bulunduğu 11'i Tutuklu 26 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

Terör örgütü Hizbullah'ın sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan'ın da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Terör örgütü Hizbullah'ın sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan'ın da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Hacı İnan'ın da aralarında olduğu tutuklu sanıklardan 10'u katıldı. Duruşmada, müşteki Veysi Atçı da hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı, ABD'ye gönderilerek çözümleri yapılan disketlerden elde edilen bilgilere ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğünün mahkemeye bir CD gönderdiğini tutanağa yazdırdı. Başkan, aynı konuya ilişkin Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinden istenen raporun ise mahkemeye ulaşmadığını tutanağa geçirdi.

Duruşmada söz alan sanıklar, uzun zamandır tutuklu olduklarını belirterek, tahliye taleplerinde bulundular.

Emniyet Genel Müdürlüğünden gönderilen CD'nin hakim Hasan Hüseyin Özese tarafından çözümünün yapılmasına, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinden ABD'de çözümü yapılan disketlere ilişkin raporun yeniden istenmesine karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek duruşmayı erteledi.

-CEZA İSTEMLERİ-

Birleştirilen davaların iddianamelerinde, terör örgütü Hizbullah'ın sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan, örgütün sözde İstanbul sorumlusu İlyas Kutulman ve 10 kişinin cesedinin çıkarıldığı Üsküdar'daki evin kiracısı Cevat Işıklı'nın da aralarında yer aldığı 10 sanığın, ''anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak'' suçundan müebbet ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

İddianamelerde, diğer 16 sanığın da ''yasadışı örgüt üyesi olmak'' ve ''yasadışı örgüt üyelerine yardım ve yataklık etmek'' suçlarından 4.5 ile 22.5 yıl arasında çeşitli ağır hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title