Haberler

Telefonla Komşuyu Çağırıp Bir Kilo Altını Çaldılar

Adana'da, Yan Komşusunu Telefonla Aradıkları Kuyumcuyu Telefona Çağırtan Kimliği Belirsiz Kişiler, Boş Kalmasını Sağladıkları İşyerinden 1 Kilogram Altını Çaldı.

Adana`da, yan komşusunu telefonla aradıkları kuyumcuyu telefona çağırtan kimliği belirsiz kişiler, boş kalmasını sağladıkları işyerinden 1 kilogram altını çaldı.

İlginç hırsızlık olayı, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kozan Caddesi`nde bulunan Ali Kuyumculuk`ta meydana geldi. 4 yıldan beri kız kardeşi 18 yaşındaki Emel Usluca ile kuyumculuk yapan 25 yaşındaki Ali Usluca, sabah saatlerinde işyerini açıp vitrine altınları yerleştirdiği sırada, yan komşusu olan tüp bayii, kendisine telefon geldiğini söyleyerek çağırdı. Kahvaltılık almak için markete giden kız kardeşinin dönmesini beklemeyen Ali Usluca, işyerinin kapısını açık bırakıp telefonla görüşmek için komşusunun peşinden gitti. Emniyet Müdürlüğü`nden aradığını söyleyen telefondaki kişiyle 2 dakika konuşan Ali Usluca, işyerine dönerken, kapısının önünden hızla uzaklaşan kırmızı renkli bir otomobili fark etti. İçeriği girdiğinde ise bir kilogram ağırlığındaki altın bilezik ve zincirlerin yerinde olmadığını gören Ali Usluca, otomobildeki 4 kişinin altınlarını çaldığını anlayarak polise bildirdi.

Kız kardeşiyle birlikte çalıştıklarını belirten Ali Usluca, ``Kardeşim kahvaltılık birşeyler almak için markete gitmişti. Gelirken arkasından seslenen 2 kişi, yerde para bulduklarını kendisine ait olup olmadığını sorarak oyalamışlar. Ben de telefonda konuşmak için gittiğimden dükkan boş kalmıştı. Sanıyorum o kişiler ortak çalışıyordu. Bu sırada içeri giren de altınları almış`` diye konuştu.

Güvenlik kamerası kurulması için 2 gün önce özel şirkete talimat verdiğini ifade eden Ali Usluca, ``4 yıldan beri kuyumculuk yapıyorum, kuyumcu soygunu olaylarını duyuyordum ama benim başıma geleceği aklıma gelmemişti. Sistem kurdurmak için 2 gün önce güvenlik şirketini arayıp çağırdım. Bu gün öğleden sonra geleceklerdi`` dedi.

Kozan Caddesi üzerine bulunan Farksakoğlu Kuylumculuk`tan da 2 tabla üzerindeki 200 gram ağırlığında 50 yüzük aynı yöntemle çalınmıştı. Her iki olayda da aynı model otomobilin kullanıldığını belirleyen polis ekipleri, hırsızları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title