Haberler

Teledünya Türkiye Kupası Fenerbahçe Acıbadem'in

Fenerbahçe Acıbadem, Voleybolda Teledünya Bayanlar Türkiye Kupası finalinin rövanşında Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u "Altın Set"te 15-5 yenerek, şampiyon oldu.

Fenerbahçe Acıbadem, Voleybolda Teledünya Bayanlar Türkiye Kupası finalinin rövanşında Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u "Altın Set"te 15-5 yenerek, şampiyon oldu.İlk seti 25-18, ikinci seti 25-17 kazanan Fenerbahçe Acıbadem, mücadelede 2-0 öne geçerken, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, 3. seti 25-14 kazanıp skoru 2-1'e taşıdı. Karşılaşmanın 4. setindebirinci teknik molaya 8-5, ikinci teknik molaya 16-13 önde giren Fenerbahçe Acıbadem, oyunu 20-15'e getirdikten sonra Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, etkili oyunuyla 24-23'lük üstünlük kurdu.

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, 4. seti 26-24 kazanarak, maçta 2-2'lik eşitliği sağladı. Karşılaşmada 5. seti 15-12 kazanan Fenerbahçe Acıbadem, maçtan 3-2'lik galibiyetle ayrılırken, mücadeleyi "Altın Set"e taşıdı. Altın sette karşılıklı birer sayının ardından üst üste 6 sayı bulan Fenerbahçe Acıbadem, rakibine 7-1'lik üstünlük sağladı. Daha sonra 13-2'lik skor ile 11 sayı üstünlük kuran Fenerbahçe Acıbadem, mücadeleyi 15-5 kazandı. Maçın ardından düzenlenen kupa töreninde, Fenerbahçe Acıbadem oyuncuları madalyalarını ve kupayı, federasyon başkanı Erol ünal Karabıyık'tan aldı. Sarı-lacivertliler, şampiyonlukla aynı zamanda 20 bin lira da armağan kazandı.

Finalde "Altın Set" sonucunda Fenerbahçe Acıbadem'e yenilerek ikinci olan Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom oyuncularına ise madalyalarını ve ikincilik şildini Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay verdi. Vakıfbank ayrıca 10 bin lira hediye kazandı. Bu arada maç sonunda Sarı-lacivertli taraftarlar ve yönetim büyük sevinç yaşadı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve takımın sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Aydınlar, sporcuların kendilerine verdiği kupayı birlikte kaldırdılar.

İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title