Haberler

Tekstil ve İplik Fuarı Sektörü Buluşturacak

Bursa Tekstil Makineleri ve İplik Fuarı ile Bursa Tekstil Kimyasalları Fuarı, 22-25 Kasım Tarihleri Arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde Gerçekleştirilecek.

Bursa Tekstil Makineleri ve İplik Fuarı ile Bursa Tekstil Kimyasalları Fuarı, 22-25 Kasım tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD) işbirliğiyle hazırlanan Bursa Tekstil Makineleri ve İplik Fuarı ile TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi işbirliğiyle hazırlanan Bursa Tekstil Kimyasalları Fuarı, 22-25 Kasım tarihleri arasında BUTTİM arkasındaki Tüyap Fuar Merkezi'nde açılacak.

Almira Otel'deki tanıtım toplantısında konuşan Tüyap Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Tüyap Bursa, kurulduğu 2001 yılında beri düzenlediği 90 fuara 13 bine yakın firma katıldı. Bu süre içinde iki buçuk milyonu aşkın ziyaretçi çekti. Şehir dışından gelen ziyaretçilerle Bursa ekonomisine bu yönüyle de katkı sağladı. Zira Bursa, İstanbul'dan sonra yapılan fuar sayısıyla 'fuar şehri' unvanını hak etmektedir. Tüyap Bursa'nın bu yılki faaliyetlerine bakacak olursak 16 fuar düzenlendi. 32 ülkeden 2 bin 460 firma

katıldı. Ayrıca fuara ziyaretçi olarak 51 ülkeden 600 binin üzerinde ziyaretçi katıldı" dedi.

Düzenlenecek iki fuara 15 ülkeden 238 firmanın katılacağını belirten Ersözlü, "25 bin üzerinde ziyaretçiyi hedeflemekteyiz. Tekstil sektörünün Bursa ve çevresinde hazırlanan en büyük fuarları olma özelliğiyle büyük bir iş potansiyeli oluşturmaktadır. Fuarlarımız, yurtdışı ofislerimizin tanıtımı ve Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) desteğiyle Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Filistin, Gürcistan, İran, Kazakistan, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Moldova, Mısır, Özbekistan,

Sudan, Suriye, Türkenistan, Tacikistan ve Ukrayna'dan gelecek alım heyetlerine ev sahipliği yapacak" diye konuştu.

TEMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karen ise, firmaların yaptığı bilimsel çalışmalara devlet desteğinin şart olduğunu, Türk mühendislerinin başarıya aç olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerinden hiçbir eksiklerinin olmadığını söyleyen Karen, "Devlet teşvikleri yanlış yerlere yapılıyor. Devlet bize bir birim verse biz on birim kazandırırız. Tekstil sektöründe bilimsel çalışmalar yapan firmalar var. Ancak tek başlarına bunu karşılayamıyorlar. Bu çizgiyi aşanlar ise dünya markası olabiliyor. Bu tür fuarlarla

özgüvenimizi kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

TOMMB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ayşe Dolar da, tekstilin Bursa'nın lokomotif sektörü olduğunu hatırlatarak, "Tekstil sektörü 10 yıl daha önemini koruyacaktır. Teknoloji ile bütünleştirilirse daha da uzayabilir. Tekstil'de Çin ve Güney Kore ile yarışamayız ancak kaliteyle farkımızı ortaya koymalıyız. Tekstilde bilimsel çalışmalar yapmak için eleman sıkıntısı da yaşanıyor. YÖK kurulduğundan beri üniversitelerde kaliteli eğitim verilmiyor. Ancak yine de bazı üniversitelerde iyi çalışmalar

yapılmaktadır. Devlet-üniversite-özel sektör işbirliği bilimsel çalışmalar için mutlaka gerekmektedir. Düzenlenen fuarın faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Çok sayıda tekstil makinesinin, yeni ürünlerin, kimyasal maddelerin sergileneceği fuarın ücretsiz olacağı, 22-25 Kasım tarihleri ve 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği öğrenildi.

(OMR-İRF-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title