Haberler

YouTube'da videoların yavaş yüklenmesinin sebebi: Reklam engelleyiciler!

Güncelleme:

Dünyanın en popüler video platformu YouTube, son zamanlarda gündemden düşmeyen isimler arasında yer alıyor. Hem getirdiği yapay zeka odaklı yenilikler hem de reklam engelleyici konularıyla gündemde bulunuyor. Son haberlere göre YouTube üzerindeki yavaşlama sorununun nedeni ortaya çıktı.

Dünyanın en popüler video platformu Youtube, son zamanlarda gündemden düşmeyen isimler arasında yer alıyor. Hem getirdiği yapay zeka odaklı yenilikler hem de reklam engelleyici konularıyla gündemde bulunuyor. Son haberlere göre YouTube üzerindeki yavaşlama sorununun nedeni ortaya çıktı.

YouTube'da videoların yavaş yüklenmesinin sebebi: Reklam engelleyiciler!

Popüler video izleme platformu YouTube geçtiğimiz aylarda reklam engelleyici uygulamalar konusuyla gündeme geldi. Bunun beraberinde ise yapay zeka yeniliklerinin yanı sıra reklam engelleyici hakkında da birçok gelişme olmaya devam ediyor.

Son zamanlarda YouTube üzerinde birçok kullanıcı yavaşlama sorunu yaşadığını belirtti. Bunun üzerine bu sorun yayılmaya başladı. Bu sorun özellikle Google Chrome dışındaki tarayıcıları kullanan kullanıcılar için geçerli oluyor.

YouTube'da yeni dönem! Çıplaklık sansürü kalkıyor

YouTube'daki bu sorunun üstüne birçok kişi platformun bunu kasıtlı olarak eklediği bir kod üzerinden devreye aldığını iddia etti. Ancak YouTube, yavaşlama sorunu için reklam engelleyicileri suçladı. Şirket açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

"İçerik üretici ekosistemini desteklemek ve milyarlarca kişinin YouTube'daki favori içeriklerine erişmesine olanak sağlamak için reklam engelleyicileri etkin olan izleyicileri YouTube'da reklamlara izin vermeye veya reklamsız bir deneyim için YouTube Premium'u denemeye teşvik etmek üzere bir çalışma başlattık. Reklam engelleyicileri yüklü olan kullanıcılar, kullandıkları tarayıcıdan bağımsız olarak görüntüleme sorunları yaşayabilir."

Google'a göre yavaş yükleme durumu geçici bir önlem. Ancak kullanıcılar, Google Chrome kullanıldığında sorunun ortadan kalktığını belirtiyor. Öte yandan bazı kullanıcıların tarayıcı uzantıları devre dışı bıraksa bile hala sorun yaşadığını belirten raporlar yer alıyor.

Peki, siz YouTube yavaşlama sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

YouTube Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title