Haberler

Ordinatrum, yoğun bakım klinik bilgi yönetimi sistemi ile FDA onayı aldı

Güncelleme:

Yerli bilişim teknolojileri şirketi Ordinatrum, 'ARC ICU' isimli yoğun bakım klinik bilgi yönetimi sistemi ile Amerika Birleşik Devletleri'nde Food and Drug Administration (FDA) onayı aldığını duyurdu.

Yerli bilişim teknolojileri şirketi Ordinatrum, 'ARC ICU' isimli yoğun bakım klinik bilgi yönetimi sistemi ile Amerika Birleşik Devletleri'nde Food and Drug Administration ( Fda ) onayı aldığını duyurdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordinatrum CEO'su Hatem Karapınar, "Yazılım alanında FDA onayı alan ilk Türk şirketi olarak, teknolojideki potansiyelimizi dünya çapında kanıtlarken ülkemizi temsil etmenin de gururunu yaşıyoruz" dedi.

Türkiye'nin son yıllarda sağlık teknolojilerinde dünya çapında önemli başarılara imza attığını ifade eden Karapınar, "Sağlık teknolojilerindeki başarımız, sadece kendi hikayemizi değil, aynı zamanda Türkiye'nin de sahip olduğu potansiyeli yansıtıyor. Biz de pazardan daha fazla pay alma adına önümüzdeki 5 yıl için 100 milyon dolarlık ihracat hedefi belirledik. Bu doğrultuda çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz" diye konuştu.

"YATIŞ SÜRELERİNDE SAĞLANAN İYİLEŞTİRMELERLE SAĞLIK EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ"

Karapınar, sözlerine şöyle devam etti:

"Firma olarak 2019'dan beri sağlık bilişimi alanında yeni pazarlara açılmak ve küresel iş birliklerimizi geliştirmek için fırsatları değerlendirirken, sağlıkta hizmet kalitesini artıran ve değer yaratan yenilikçi ürünler geliştirmek için çalışıyoruz. Son olarak yoğun bakım ünitelerindeki hasta bakımını iyileştirmek için tasarlandığımız FDA onaylı ARC ICU, firmamızın sağlık bilişimi alanındaki inovasyon ve know-how gücünü gösterirken; kalitesini de ispatlayan bir örnek olarak öne çıkıyor. Ayrıca bu başarı, sağlık teknolojilerinde Türk mühendisliğinin yüksek standartlara ulaştığının da bir ispatı olarak kabul edilebilir. Ürünümüz, yoğun bakım ünitelerindeki hasta verilerini toplayıp analiz ediyor. Karar destek sistemi ile sağlık profesyonellerinin işlerini kolaylaştırıyor. Bu sayede yoğun bakım hekim ve hemşirelerine hastaların durumunu gerçek zamanlı olarak gösteriyor, hasta ve tedavi başarımı için en iyi kararı vermelerine yardımcı oluyor. Yoğun bakım tedavi süreçlerinde proaktif ve etkin bir dijitalleşme sağlayan sistemimiz ile bakım kalitesi ve tedavi başarımı artarken, yatış sürelerinde sağlanan iyileştirmelerle sağlık ekonomisine de katkı sağlıyoruz."

"ALAN UZMANLIĞININ BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Ordinatrum kurucu ortaklarından Dr. Emrah Yurtçu ise konuya dair şu açıklamada bulundu:

"2011'de Hatem Karapınar ile birlikte kurduğumuz şirketimize, daha sonra Ali Öztürk'ün de katılımı ile hedeflerimize güçlü bir şekilde ilerliyoruz. Firmamız ülkemizde sağlık teknolojileri sektöründe 10 yılı aşkın süredir önemli bir rol oynamıştır. Sağlık yazılımlarındaki yenilikçi yaklaşımlarımızla sektörde önemli bir yere sahip olan firmamız artık uluslararası arenaya giriş yapmıştır. Türk mühendisliği ve sağlık teknolojilerindeki alan uzmanlığının büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Bu inançla ülkemizi uluslararası sağlık teknolojileri sahnesinde başarılı bir şekilde temsil etme hedefiyle devam edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri FDA Teknoloji Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title