Haberler

Mikrolink, Veri Merkezi Tasarımı İşlerini Mikrolink Design&Consultancy Ekibi ile Gerçekleştiriyor

Güncelleme:

Dünyanın birçok bölgesinde telekomünikasyon ve bilişim teknolojileri hizmetleriyle öne çıkan Mikrolink, veri merkezi tasarım işlerini uzman ekibiyle gerçekleştirdiğini duyurdu. Şirketin Genel Müdürü Taşkın Öktem, veri merkezlerinin kompleks yapıları göz önünde bulundurularak en uygun çalışmaların yapıldığını ve geleceğin veri merkezlerinin tasarlandığını belirtti.

Dünyanın birçok bölgesindeki telekomünikasyon ve bilişim teknolojileri hizmetleriyle öne çıkan global sistem entegratörü Mikrolink, alanında uzman ve yüksek mühendislik gerektiren veri merkezi tasarım işlerini 'Mikrolink Desing&Consultancy' ekibi ile gerçekleştirdiğini duyurdu. Şirketin Genel Müdürü Taşkın Öktem, veri merkezleri gibi kompleks yapıların birbirinden farklı dinamikleri olduğu bilinciyle, ekibin projeye en uygun çalışmaları yaptığını ve geleceğin veri merkezlerini tasarlayacaklarını söyledi.

Yaşanan dijital dönüşüm süreci yaşamı kolaylaştırırken, yeni ihtiyaçları da beraberinde getiriyor ve elde edilen veriler için yapılan veri merkezleri hızla artmaya devam ediyor. Veri merkezlerinin yaşadığı sürekli dönüşüme bağlı olarak boyut, kapasite ve içerik olarak şekil değiştirse de veri merkezleri için çalışmak yüksek mühendislik yetenekleri ve büyük bir teknoloji altyapısı gerekiyor.  Öktem konuya ilişkin açıklamasında, "Veri merkezinin iç ortamlarının nasıl düzenlendiğinin ve fiziksel altyapı sistemlerinin yapılandırılmasının yanı sıra kullanılacak tüm bileşenlerin belgelendirilmiş olmasına büyük özen gösteriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projelerde karbon ayak izinin azaltılmasını ve enerji maliyetlerinin düşürülmesini ve veri merkezlerinin verimli yapılar haline gelmesine katkı sağlıyoruz. Böylece yarınların yeşil veri merkezi projeleri için standartları belirleyici bir şirket olarak konumlanıyoruz" dedi.

'GELECEĞİN VERİMLİ VE UZUN ÖMÜRLÜ VERİ MERKEZLERİNE İMZA ATIYORUZ'

Dijital iletişim çağında üretilen veri yükünün getirdiği bir ihtiyaç olan veri merkezlerinin Türkiye'de ve dünyada hızla yükselmeye devam ettiğini ifade eden Mikrolink Genel Müdürü Taşkın Öktem, "Veri merkezleri üzerine ayrıca yoğunlaşılması gereken hassas yapılar. Büyük yatırımlarla yükseltilen veri merkezi projelerinde baştan sona kadar doğru planlama yapmak çok önemli. Mikrolink şirketimizle bir süredir Türkiye'nin lider teknoloji şirketlerinin veri merkezi projeleri için çözüm üretiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projelerde sektörde profesyonelliğimizi ve başarımızı kanıtladık ancak gördük ki, projenin tasarım aşaması, büyük yatırımlar gerektiren veri merkezi projeleri için kilit rol oynuyor. Sektörde bu alanda yapılan çalışmaların yeterli olmadığı iç görüsüyle, Mikrolink'in çeyrek asra yakın dünyanın 3 farklı kıtasında gösterdiği faaliyetlerin tecrübesiyle kalite anlayışımızı veri merkezlerinin en hayati damarlarından biri olan ve yüksek mühendislik gerektiren tasarım ve planlama sürecinde de çözüm ortağı olarak konumladık. Sektörün duayen isimlerinden oluşan son derece profesyonel ekibimizle veri merkezi projelerini tasarlayarak geleceğin uzun ömürlü, verimli ve yeşil veri merkezlerine imza atıyoruz" dedi.

'KARBON AYAK İZİNİN AZALTILMASINA KATKI SUNULACAK"

Veri merkezi tasarımı için alanında uzman ve yüksek mühendislik gerektiren tasarım işlerini yapabilecek nitelikte özel bir ekibe sahip olduklarını kaydeden Öktem, şunları söyledi:

"Mikrolink Desing&Consultancy ekibi, geçmişten gelen tecrübe ve birikimiyle sürdürülebilir veri merkezlerini hayata geçiriyor. Ekip içerisinde sektörün önde gelen, yüksek yetkinliklere sahip mühendis, mimar ve yöneticileri yer alıyor. Her biri kendi alanında fark yaratan işlere imza atmış bu kişilerin güçlerini birleştirdiği ekibimiz, Mikrolink markasının çeyrek asra yaklaşan ileri teknolojili yaklaşımından ilham alıyor ve veri merkezleri için nitelikli tasarım ihtiyacına cevap veriyor. Her veri merkezi projesinin farklı dinamikleri olduğu bilinciyle, projeye en uygun çalışmaları yapan ekip 'doğru zamanda doğru tasarım' prensibini benimsiyor. Tasarım uygulamalarımız, veri merkezleri için etkili bir başlangıç noktası oluşturarak elektrik, mekanik ve IT alan sistemlerini kapsıyor. Veri merkezinin iç ortamlarının nasıl düzenlendiğinin ve fiziksel altyapı sistemlerinin yapılandırılmasının yanı sıra kullanılacak tüm bileşenlerin belgelendirilmiş olmasına büyük özen gösteriyoruz. Yüksek etkinlik hedefleyen tasarım ve planlama uygulamaları yapıyoruz. Veri merkezi projelerinde tasarımın en doğru şekilde uygulanmasına odaklanırken bir yandan da 7/24 aralıksız çalışacak bu yapıların verimliliğine katkıda bulunmak ana hedeflerimiz arasında. Gerçekleştirdiğimiz projelerde karbon ayak izinin azaltılmasını ve enerji maliyetlerinin düşürülmesini sağlayarak yarınların yeşil veri merkezi projeleri için standartları belirleyici bir şirket olarak konumlanıyoruz."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title