Haberler

Amerikan Devleri, TikTok'u satın almak için yarışmaya başladı

Güncelleme:

Amerikan finans ve teknoloji devleri, Başkan Joe Biden'ın Çinli sahiplerine uygulamayı satma zorunluluğu getiren yasayı imzalamasının ardından TikTok'u satın almak için milyar dolarlık teklifler üzerinde çalışıyorlar. Ancak TikTok'un Çinli ana şirketi ByteDance'ten alınıp Amerikan mülkiyetine geçirilmesi kolay olmayacak. Alıcıların milyarlarca dolar toplaması gerekecek ve herhangi bir alıcının, özellikle Federal Ticaret Komisyonu gibi düzenleyiciler tarafından incelenmesi gerekecek.

Amerikan finans ve teknoloji devleri, Başkan Joe Biden'ın Çinli sahiplerine uygulamayı satma zorunluluğu getiren yasayı imzalamasının ardından TikTok'u satın almak için milyar dolarlık teklifler üzerinde çalışıyorlar.

Bu kişiler arasında, uygulamayı satın almak istediğini açıkça dile getiren eski Hazine Bakanı Steven Mnuchin de bulunuyor. Adaylar arasında eski Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick ve Pershing Square Başkanı Bill Ackman gibi isimler yer almakta. Hatta "Shark Tank" yıldızı Kevin O'Leary de TikTok'u satın almak istediğini belirtti.

Ancak TikTok'un Çinli ana şirketi ByteDance'ten alınıp Amerikan mülkiyetine geçirilmesi kolay olmayacak. ByteDance, bir yıl içinde TikTok'u devretmek zorunda ya da uygulama tamamen yasaklanacak. Çin Ticaret Bakanlığı, herhangi bir satışın onaylanması gerektiğini ve ByteDance'ten TikTok'un devrinin onaylanmasına karşı çıktığını belirtti.

Alıcıların, kullanıcıları saatlerce uygulamada tutan algoritmaya erişim sağlamaları beklenmiyor. Bu durum, potansiyel bir alıcının sadece marka adı ve kullanıcı tabanını alacağı ve teknolojiyi sıfırdan yeniden kurması gerektiği anlamına gelir.

Alıcıların milyarlarca dolar toplaması gerekecek. TikTok'un maddi değeri bilinmiyor ancak bazı analistler, 100 milyar doların üzerinde tahmin ediyorlar. ByteDance geçen yıl 220 milyar dolar değerindeydi.

Herhangi bir alıcının, özellikle Federal Ticaret Komisyonu gibi düzenleyiciler tarafından incelenmesi gerekecek. Bu durum, teknik uzmanlığa sahip ve büyük bir maliyeti karşılayabilecek Mark Zuckerberg'in Meta'sını ve Tim Cook'un Apple'ını potansiyel olarak dışlar.

Antitröst uzmanlarına göre, bu şirketler zaten antitröst incelemesi altında oldukları için bir satın alma çok sorunlu olurdu.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Teknoloji

Joe Biden Hukuk Teknoloji İş Dünyası Finans Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title