Haberler

Teknelere Vergi Düzenlemesi Şart Sektör Canlanır

Türk Teknesi Olan Ancak Türk Bayrağı Taşıdıkları İçin Ağır Vergi Yüklerine Maruz Kaldıklarından Yabancı Bayrak Taşıyan Teknelerin, Türk Bayrağı'na Geçişine Kolaylık Sağlayan Kanun Teklifi, TBMM'de Kabul Edildi.

TÜRK teknesi olan ancak Türk Bayrağı taşıdıkları için ağır vergi yüklerine maruz kaldıklarından yabancı bayrak taşıyan teknelerin, Türk Bayrağı’na geçişine kolaylık sağlayan kanun teklifi, TBMM’de kabul edildi.

Kanuna göre, özel amaçla kullanılan yat, kotra ve her türlü motorlu teknelerden, motorlu araçlar vergisi yerine harç alınacak. Kanun, 30 Haziran 2009’da yürürlüğe girecek. Bu uygulama ile Türk bayrağı taşıyan tekneler ağır vergi yüklerinden kurtulmuş olacak. Ağır vergi yükünden kurtulmak için yabancı bayrak taşımak zorunda kalan Türk vatandaşlarının sahip oldukları teknelerin de bundan sonra Türk bayrağına geçmeleri bekleniyor.

KAZANIMA DÖNECEK

Tekne ve Yat İmalatçıları Federasyonu İkinci Başkanı ve İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği Başkanı Aslan Bilgi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve müsteşarın çok yakından ilgilendiklerini belirtti. Bilgi, “Her iki tarafa da bunun büyük kazanıma döndürüleceğini anlattık. Ulaştırma Bakanlığı kadar Maliye Bakanlığı’nın da çok büyük çabaları oldu. Ulaştırma ve Maliye Bakanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonra kendi teknelerimizin yabancı bayrakla gezmesi ayıbı kalkacak” diye konuştu. Deniz Ticaret Odası  İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, düzenlemeden önceki vergilerin çok yüksek rakamlar olduğunu ifade ederek, “Bundan sonra harç alınacak. Dolayısıyla çok faydalı olacak. Devlet de kazançlı çıkacak” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title