Haberler

Tekerlekli Sandalye Milli Tenisçileri Medyaya Sitemde Bulund

"basında Arda ile Sinem Kadar Yer Almıyoruz"

"BASINDA ARDA İLE SİNEM KADAR YER ALMIYORUZ"

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen 26. Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Şampiyonası, Alibey Club Manavgat tenis kortlarında sürüyor.

Çok başarılı bir organizasyona imza attıkları halde medyadan yeterli ilgiyi göremediklerini savunan Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar, "Basında, Arda ile Sinem Kobal'ın haberi kadar yer almıyoruz" dedi.

33 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Türk Milli Takımı'nı 4 erkek, 3 bayan, bir yedek sporcu temsil ediyor. Şampiyonanın bugünkü bölümünde İsviçre ile karşılaşan Türkiye Bayan Milli Takımı maçı 6-0 ve 6-0'lık setlerle 2-0, genç takımı da Avusturya maçını 6-0, 6-1 setlerle 2-0 kaybetti.

Tenise 1 yıl önce başladığını belirten gençlerde mücadele eden Büşra Fatma Ün, raketi eline aldıktan 3 ay sonra milli takıma seçildiğini kaydetti. Dünya şampiyonasının Türkiye'de yapılmasından mutluluk duyduklarını belirten Milli Takım oyuncusu İbrahim Batmaz da hedeflerinin final olduğunu söyledi. Tekerlekli Sandalye Milli Takımı bayan oyuncuları Yeliz Erkış ve Ebru Bulgurcu ise takım olarak ilk defa dünya şampiyonasına katıldıklarını belirterek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

ÖNEMLİ OLAN TECRÜBEYİ ARTIRMAK

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekerlekli Sandalye Tenis Branşı Sorumlusu Fahir Altan, maçlarda asıl hedeflerinin, oyuncularının uluslararası maçlarda tecrübe kazanmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar ise Türkiye olarak ilk defa bu şampiyonaya ev sahipliği yapıldığını belirterek, bir parça tesis sıkıntısı çektiklerini ve hedeflerinden birinin de kendilerine ait bir tesis olduğunu kaydetti. Önemli olanın derece almaktan ziyade engelli sporcuların tecrübelerini artırmak olduğunu belirten Gülpınar, "Çünkü belli bir sistemi oturttuğunuzda, ardından otomatik olarak başarı ve dereceler geliyor" dedi.

LİSANSLI SPORCU SAYISI ÇOK DÜŞÜK

2.5 milyon bedensel engellinin bulunduğu Türkiye'de 2 bin 500 lisanslı sporcu bulunduğuna işaret eden Gülpınar, bunun çok düşük olduğunu söyledi. "Başarı avucumuzun içinde diyoruz, ama ondan önce önemli olan kardeşlerimizi sokağa çekebilmek, sporla buluşturabilmek, bunu bir hayat kültürü haline getirebilmek" diyen Gülpınar, bunun ardından zaten başarının geleceğini söyledi.

MEDYAYA SİTEM

"Basında, Arda ile Sinem Kobal'ın haberi kadar yer almıyoruz" diyen Gülpınar, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu onların kabahati değil. Allah mesut, bahtiyar etsin de, onların birlikteliklerini bilmenin Türk spor camiasına ya da kamuoyuna ne tür bir faydası var inanın bilmiyorum. Maalesef bizim toplumsal çizgimizi layıkıyla temsil edecek bir şeyimiz yok. En azından spor manasında bir çizgimiz yok. Her şey futbol üstüne döner vaziyette. Futbolun bize getirisi ne? Mutlaka psikolojik olarak bir getirisi var, ama maalesef bir yandan da şöyle bir durumdayız, bizim engelliler camiasında, tabir yerindeyse körler sağırlar birbirlerini ağırlar."

28 hakemin görev yaptığı şampiyona, 16 kortta 9 Mayıs'a kadar devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title