Haberler

TBMM'de "Key" Haftası

Türkiye'de Gündem Hafta Başında Ergenekon İddianamesiyle İlgili Yapılacak Açıklamaya Kilitlenirken, Meclis de, Yoğun Bir Haftaya Daha Başlıyor. Bu Hafta Meclis Genel Kurulu'nun Önemli Gündem Maddeleri Arasında İse Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in Temmuz Ayı İçinde Ödeneceğini Açıkladığı Key Ödemelerinin Haczedilememesini Öngören Kanun Teklifi Bulunuyor.

Gündem hafta başında Ergenekon iddianamesiyle ilgili yapılacak açıklamaya kilitlenirken, Meclis de, yoğun bir haftaya daha başlıyor. Bu hafta Meclis Genel Kurulu'nun önemli gündem maddeleri arasında ise Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in Temmuz ayı içinde ödeneceğini açıkladığı KEY ödemelerinin haczedilememesini öngören kanun teklifi bulunuyor.

Meclis Genel Kurulu gündemindeki tasarı ve teklifleri görüşecek. Genel Kurul'un gündeminde ise AKP'li Nursuna Memecan ve Ayhan Sefer Üstün'ün Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun'da değişiklik öngören kanun teklifi bulunuyor. Teklif KEY ödemelerinin haczedilememesini öngörüyor. Teklifin yanı sıra Meclis Genel Kurulu'nda, AKP İstanbul Milletvekili ve Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kemal Yardımcı'nın Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanun ve Limanlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun teklifi ele alınacak. Teklif taşıma haddinden fazla yolcu ve yük taşıyan ticaret gemilerinin yolculuğa çıkamaması ve kurallara uymayan gemi donatanlarına 250 YTL ile 25 bin YTL arasında idari para cezası verilmesini öngörüyor. İdari para cezası kesme yetkisi ise Sahil Güvenlik Komutanlığından Liman başkanlığına devrediliyor. Genel Kurul'da ele alınacak bir başka düzenleme ise Elektronik Haberleşme Kanunu tasarısı olacak. Genel Kurul'da ayrıca Türkiye ile KKTC Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasını Uygun Bulan Kanun tasarısı da görüşülecek.

Genel Kurul'un yanı sıra Meclis komisyonları da yoğun bir gündemle çalışacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 15 Temmuz Salı günü Serbest Bölgeler Kanunu ile Gümrük Kanunu'nda Değişiklik öngören tasarı görüşülecek. Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu da 15 Temmuz'da yapacağı toplantıda, AKP Kastamonu Milletvekili Hasan Altan ile AKP Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı'nın Atatürk Orman Çiftliği dahilinde bulunan spor tesisleri ve eklentilerinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsisini öngörüyor. Teklifler 16 Temmuz'da ise Milli Eğitim Komisyonu'nda ele alınacak. Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu da 16 Temmuz'da Su Ürünleri Kanununda değişiklik yapan tasarıyı görüşecek. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title