Haberler

TBMM Başkanı Köksal Toptan 'Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'na Katıldı

Şanlıurfa Valiliği Tarafından, Dünyada Hoşgörü ve İyiliğin Ana Yurdunun Şanlıurfa Olduğunu Anlatmak Amacıyla Bu Yıl Bu Yıl İkincisi Düzenlenen 'Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları' Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor.

Şanlıurfa Valiliği tarafından, dünyada hoşgörü ve iyiliğin ana yurdunun Şanlıurfa olduğunu anlatmak amacıyla bu yıl bu yıl ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları' çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Etkinlikler, Valilik binası önünden başlayan ve Balıklıgöl'de son bulan kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş boyunca temsili Hz. İbrahim Tenceresi'nden çocuklara şeker dağıtıldı. Tencereden atılan şekerleri kapmak isteyen çocuklar ve vatandaşlar adeta birbiriyle yarıştı. Daha sonra Balıklıgöl Büyük Amfi'de bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan ile eşi Saime Toptan'ın yanı sıra Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ve eşi Ayla Yavaşcan ile yurtiçi ve yurtdışından misafirler katıldı. Daha sonra Şanlıurfa'daki lise öğrencileri tarafından oluşturulan davul grubu, ritm gösterisi gerçekleştirdi. TBMM Başkanı Toptan, öğrenciler tarafından hazırlanan ritim gösterisini beğeni ile izlerken, gösteri sonunda öğrencileri büyük içtenlikle alkışladı.

Burada düzenlenen programda konuşan TBMM Başkanı Köksal Toptan, peygamberler şehri Şanlıurfa'nın, tüm insanlığa nasıl hoşgörü içerisinde yaşanacağını gösteren bir açık hava müzesi olduğunu kaydetti.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, köklü tarihi ve kültürüyle, Şanlıurfa'nın insanlara sunduğu güzelliklerin tüm dünyaya tanıtılması gerektiğine dikkati çekerek, "İlki geçen yıl düzenlenen ve bu yıl uluslararası bir boyut kazanan bu anlamlı buluşmaları, Hz. İbrahim Peygamber'den bize miras kalan, evrensel insan sevgisi ve misafirperverliğin yaşatılması açısından önemli bulduğumu ifade etmek istiyorum. Son yıllarda yapılan yatırımlarla, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki gelişmesini sürdüren Şanlıurfa, bölgenin en büyük cazibe merkezlerinden biridir" dedi.

Hükümetin Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) eylem planı ile bölgenin çehresinin değişeceğine işaret eden Toptan, "Bu hafta başında sayın Başbakan tarafından Diyarbakır'da açıklanan GAP eylem planıyla da, başta Şanlıurfa olmak üzere bölgenin çehresi değişecektir. Bölgelerarası ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme farklılıklarını ortadan kaldıracak bu proje ile Şanlıurfa'nın daha da hızlanacağına inanıyorum" diye konuştu.

Şanlıurfa'nın tarihte kahramanlıklar göstermiş müstesna illerin başında geldiğini söyleyen TBMM Başkanı Toptan, ''Milletimizin bağımsızlık tutkusuyla verdiği Kurtuluş Savaşı'nda Urfalıların gösterdiği destansı mücadeleler sayesinde bugün bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşıyoruz. Halkımızın temsil edildiği en yüce yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1984 yılında, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri kahramanlıklar nedeniyle Urfalıları 'Şanlı' unvanıyla onurlandırmıştır" şeklinde konuştu.

Anadolu'nun hangi köşesine gidilirse, mutlaka en iyi şekilde ağırlanılacağını ifade eden Toptan, sözlerine şöyle devam etti:

"Köklü bir medeniyete sahip olan milletimiz, tarih boyunca sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini her zaman herkese sunmuş olan bir millettir. Milletimiz bu değerleri tarihinden kültüründen ve inancından almaktadır. Biz komşusu aç iken tok yatamayan bir anlayışın mensuplarıyız. Milletimiz insanlık onurunun zedelendiği manzaralar karşısında hiçbir zaman duyarsız kalmamıştır. Şanlıurfa inanç turizmi açısından ülkemizin en nadide köşelerinden biridir. Peygamberlerin atası olan Hz. İbrahim Peygamber, bu şehirde yaşamış ve iyilik felsefesini bütün insanlığa ve dünyaya buradan yaymıştır." TBMM Başkanı Toptan, eşi ve protokol üyeleri ile birlikte Balıklıgöl'ü gezerek balıklara yem attı. Ardından etkinlikler kapsamında Balıklıgöl'de açılan standları dolaşan Toptan, Hz. İbrahim'in doğduğu mağarayı ziyaret etti. Toptan'ın gelmesi nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alan polis, tarihi mekanlar çevresinde adeta kuş uçurtmadı. Balıklıgöl ve tarihi mekanları gezen Toptan daha sonra, Şanlıurfa Müzesi'ne getirilerek ziyarete açılan Hz. İbrahim'in Tenceresi'ni gördü ve müzeyi gezdi.

Ardından karayolu ile GAP Uluslararası Havaalanı'na giden Toptan, özel uçağı ile Kırşehir'deki Kalehöyük kazı merkezinde bulunan Japon-Anadolu Arkeoloji Enstitüsü'ndeki törene katılmak üzere Şanlıurfa'dan ayrıldı.

(MY-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title