Haberler

Ramazan Öncesi Tavuk Fiyatlarına Yüzde 30 Zam Geldi

Güncelleme:

Ramazan'a kısa bir süre kala tavuk fiyatları geçen aya göre yüzde 30 arttı. Kırmızı et ve balıkta şu an için herhangi bir zam yapılmazken vatandaş tavuğa yapılan zam sonrası kırmızı ete yöneldi.

Her Ramazan öncesi olduğu gibi bu Ramazan'da da özellikle gıda fiyatları üzerinde oynamalar dikkat çekiyor. Son zamanlarda döviz fiyatlarının sürekli artış göstermesi tavuk yemlerinin pahalanmasına ve nakliye ücretlerinin artması sebep oldu. Durum böyle olunca da tavuk fiyatları geçen aya göre yüzde 30 artış gösterdi. Kırmızı et ve balıkta şu an için bir fiyat artışı yaşanmazken vatandaşlar tavuktaki fiyat artışı sonrası kırmızı ete yöneldi.

"TAVUĞA YÜZDE 30 ZAM GELDİ"

Tavuk fiyatlarının inanılmaz oranda arttığını ifade eden tavuk satıcısı Mevlüt Bal, "Son dönemde tavuk fiyatları aşırı zamlandı. Bunu da yem ve ulaşım giderlerinin artmasına bağlıyoruz. Yüzde 60'a varan zamlar var ama biz bunları müşterilere yansıtmıyoruz. Çünkü müşteriden çok tepki gördüğümüz için kendimizden fedakarlık ederek, zammı en asgariye indirdik. Geçen aya göre tavuğa yüzde 30 zam geldi. Gelen zammı direkt fiyatlara uygularsak tavuk satma şansımız hiç kalmıyor. Önümüz Ramazan olduğu için insanlar tepki gösteriyor. Her şey çok pahalanmış. Bizler, vatandaşlar yesin diye fiyatlara zam yapmamaya çalışıyoruz. Ramazan'a kadar 1-2 zam daha bekliyoruz ama bunu fiyatlara yansıtmamaya çalışacağız" dedi.

"TAVUK PAHALANINCA KIRMIZI ETE OLAN İLGİ ARTTI"

Kırmızı ete zam yapmadıklarını belirten kasap Ali Küçük, "Fiyatlarımızda bir artış olmadı. Ramazan yaklaştıkça işlerimiz de hızlandı. Tavuk fiyatları çok arttı. Ete şu anda zam gelmedi. Ramazan'dan önce de geleceğini düşünmüyorum. Şu anda kilo bazında kıyma 42, kuşbaşı 46, biftek 64, kuzu budu 49, köfte 39 ve kemikli ette 24 liradan satılıyor. Vatandaşlar fiyatlardan memnun. Ramazan öncesi ve Ramazan'da insanlar en çok kıyma ve kuşbaşı alıyor. Balık sezonunun bitmesi ve tavuğun pahalanması ete olan ilgiyi arttırdı" diye konuştu.

"15 LİRAYA 1 KİLO BALIK ALABİLİYORSUNUZ"

Ramazan öncesinde balık fiyatlarında indirim yaptıklarını vurgulayan balık satıcısı Kurtça Aydın, "Şu anda balık piyasası normal gidiyor. 2-3 gündür yoğunlukla somon satıyoruz. Tavuk ve et pahalı. 15 liraya 1 kilo balık alabiliyorsunuz. Somonun kilosu 20 liradan 15 liraya düştü. Ramazan'da da zam yapmayı düşünmüyoruz. Diğer balık fiyatlarına baktığımızda kilo bazında levrek 25, çupra 30, alabalık 25 liradan satılıyor. Somon fiyatları daha da aşağıya düşmez, fiyatların artacağını da sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Canım türkiyemMobil-IOS:

Çüüüş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title