Haberler

Taksilere puan sistemi geliyor! Müşteriler, şoförlere not verecek

Güncelleme:

Taksilerde puanlama sistemi çalışmaları başladı. Buna göre; müşteriler, taksinin şoförüne; kurallara uyma, nezaket, yolcu ve yol güvenliği gibi birçok konuda puan verecek. Bu puan, sistem üzerinden görülecek. Notunu yükseltmek isteyen şoförler arasında tatlı rekabet başlayacak.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, pandeminin halen işlerini etkilemeye devam ettiğini, sektördeki iş kaybının yüzde 60 seviyesinde olduğunu kaydetti. Eylül gibi pandeminin etkisinin daha da azalacağını öngördüklerini belirten Aksu "Bu süreçte Özel Tüketim Vergisi teşviki sektörümüz için tekrar gelirse 270 milyon liralık araç alımı yapıp araç parkını yenileyerek sezonu açmak istiyoruz. ÖTV teşviki ile sektör her sene üç bin araç yenilenir. Doğrudan 250 bin kişi buradan ekmek yiyor. Her gün 800 bin taşıma yapıyoruz. Bu gerçekler ışığında araçlarımızı da yenileyerek müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermek istiyoruz" dedi.

ÖDÜL SİSTEMİNE GEÇİLECEK

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; sektörün daha da keyifli hale gelmesi için bir mobil uygulama üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Aksu "Ödüllendirme sistemini getirerek müşterilerimize daha da kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmamız bittiğinde müjdeyi vermiş olacağız. Sektörde iyi örnekleri çoğaltarak müşterilerimizi daha memnun ve mutlu etmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

MÜŞTERİLER PUAN VERECEK

Müşteriler, kullandıklarını taksinin şoförüne, mobil uygulama üzerinden; trafik kurallarına uyma, nezaket, yolcu ve yol güvenliği gibi birçok konuda puan verecek. Bu puan, sistem üzerinden görülecek. Müşteriler, yüksek puan almış şoförleri tercih edebilecek. Böylece notunu yükseltmek isteyen şoförler arasında da tatlı bir rekabet başlayacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Eyüp Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

COŞKUN ÇAKIROĞLU:

Eee madem uberi niye iptal ettiniz oy korkusuyla zaten uberde olan uygulama bu,oy korkusu yüzünden taksici müptezeller ine kurban ettiniz milleti

13
0
yanıtYanıtla
taksiciler:

müşterilere de puan versin o zaman taksiciler ne tarz insanlarla uğraşmak zorunda kalıyor bütün gün adamlar yine çok sabırlı bu ülkede biraz parası olan kendini kral kraliçe sanıyor ne taksici ne garsonlar ne mağazalarda çalışanlar herkesi köleleri gibi gören insanlar son yıllarda çok arttı türk insanının eski mütevaziliği insan saygısı ahlak değerleri hepsi yok oldu asıl sorun bu

3
4
yanıtYanıtla
gerçekler:

Minibüs ve Otobüs şoförlerine de uygulasın. Şoförlük yapan herkese uygulansın. Çok güzel bir uygulama

6
0
yanıtYanıtla
emre:

iyi oldu. sinyal vermiyorsada puanı veririm. sonunda güzel

6
0
yanıtYanıtla
Baran:

Bu sistem UBER de var zaten. Çok ta faydalı. UBER i çok kullandım. Şoförler iyi puan verelim diye nerdeyse para teklif edecekler. Güzel bi sistem. Ama bence taksi şoförlerine öncelikle psikolojik ve sosyolojik eğitim sonrası sınavla sertifika verilip sonra bu sistem uygulansa ortalık melek gibi insandan geçilmez.

5
0
yanıtYanıtla
ezo:

çok çok çok haklısınız

yanıt0
yanıt0
yazık:

bu ülkede araştırma yapsınlar en güvensiz meslek dalı nedir diye taksici çıkmazsa hiç birşey bilmiyorum.

3
0
yanıtYanıtla
s.aydın:

milleti uyutuyorlar eğer söylediklerinde samimiyseler uber gibi bir sistem kursunlar kurumsallaşsınlar buna kimsenin itirazı olmaz ama bu çapulcuların işlerine gelmez onlar yerli müşteriden çok yabancı müşteri peşindeer müşteri güzergah seçiyor yolcuya kaba davranıyor fazla para alıyorlar istisnalar bile kaideyi bozmaz

2
0
yanıtYanıtla
ferdi özsoy:

aynı uygulama minübüs şoförlerinede gelsin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title