Haberler

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan konteyner gemisi kurtarma çalışmalarında 30 metre hareket ettirildi

Güncelleme:

Süveyş Kanalı'nda karaya oturarak deniz trafiğinin durmasına neden olan ve dünya ticaretine günlük 10 milyar dolar zarar veren Ever Given isimli konteyner gemisi, 12 römorkörün başarılı operasyonu ve kanalda oluşan gel-git nedeniyle 30 metre hareket ettirildi. Kanalda suyun yükselmesi nedeniyle dev geminin yakında tamamen kurtarılacağı belirtiliyor.

Mısır'ın Süveyş Kanalı'nda karaya oturan konteyner gemisi Ever Given, 12 adet römorkörün yaptığı başarılı operasyonu ve kanaldaki gel-git sayesinde geminin arkası 17 metre oynatılarak pervanelerin çalışması sağlandı.

24 Mart'ta Süveyş Kanalı'nda karaya oturan Ever Given isimli gemiyi kurtarmak için gün içerisindeki ilk operasyon başarısız olmuştu. Gel-git nedeniyle kanalın su seviyesi yükselince ikinci operasyon yapıldı ve dev gemi 30 metrehareket ettirildi. Dev konteyner gemisini kurtarma operasyonunda 12 adet römorkör operasyonda yer aldı.

GEMİNİN 2 SAAT İÇİNDE TAMAMEN KURTARILMASI BEKLENİYOR

Kurtarma operasyonuyla ilgili bilgi veren Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi, kanalın su seviyesinin yükselmesi ve rüzgar nedeniyle karaya oturan geminin önümüzdeki 2 saat içinde tamamen kurtarılabileceğini belirtti.

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan Ever Given isimli konteyner gemisi kurtarıldı

NE OLMUŞTU?

Dünyanın en önemli su yollarından biri olan Süveyş Kanalı'nda 24 Mart'ta dev bir konteyner gemisi ülkede yaşanan kum fırtınası ve kötü hava koşulları neticesinde görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle kıyıya çarparak kaza yapmıştı.

"The Ever Given" isimli geminin dar kanalda enlemesine sıkışarak geçiş yolunu kapatması sonucu kanalda uzun gemi kuyrukları oluşmuş ve deniz trafiğinin durması nedeniyle ham petrol ve LNG sevkiyatlarında aksamalar yaşanmıştı.

Süveyş Kanalı İdaresi, aynı gün deniz trafiğinin normale döndüğünü açıklamış ancak 25 Mart'ta geminin yeniden hareket edene kadar Süveyş Kanalı'ndaki seyrüsefer trafiğinin askıya alındığını duyurmuştu.

Söz konusu geminin sahibi Japon firma da 26 Mart'ta yaptığı açıklamada, geminin yeniden yüzdürülmesine yönelik girişimlerde "zorluklarla karşılaşıldığını" bildirmişti.

Süveyş Kanalı'nda karaya oturan Ever Given isimli konteyner gemisi kurtarıldı

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Süveyş Kanalı Mısır Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (10)

iZMiRLi AMA CAKMA DEGiL:

Bak sen su katil Sisi''ye. . . Tek Türkiye''den yardimi kabul etmemek icin calismalara hiz verip isi kolaylamis. Tüüüü desenize kankalik da böylece suya düser gibi oluyor.

11
14
yanıtYanıtla
coşkun:

git biraz büyü boyca değil.

yanıt13
yanıt9
Halil İbrahim:

Bir gemiyi kurtarmaktan aciz olan mısır bize akdeniz''de kafa tutuyor şaka gibi Türkiye olarak bu basit devletlerin üstüne gidersek akdeniz bizim olur.

5
15
yanıtYanıtla
ÇUKUROVALI:

HALLO . manavdan karpuz mu alıyorsun . .

yanıt1
yanıt0
Hadi be sizde:

Yahu o kanaldan milyar dolarlar kazanıyorsunuz onu bile kuttaracak doğru dürürt alt yapısı düşünülmezmi olmazmı

6
0
yanıtYanıtla
kıssa:

''O dilese rüzgârı dindirir de gemiler denizin üzerinde hareketsiz kalıverirler. '' Şura suresi 33. ayet

3
2
yanıtYanıtla
DELİDİR AMA!:

Rüzgâr çıksa ogemi kurtulacak mı . Bence siz kafayı sıyırmışsınız . Din senin anladığın gibi değil babuş .

yanıt2
yanıt1
GERÇEKLİK:

Yalnız, bu gemiler yelkenli değil, yani rüzgarla gitmiyorlar. Motorları ve pervaneleri var kardeşim. Ben de Kur''an okuyorum ve hatta her an yanımda taşıyorum, ama Rabbimin bana bahşetmiş olduğu zeka kapasitesini bilgi edinip sonra Kur''an ı aklımla okuyarak kullanmaya çabalıyorum. Sizin gibi kör zeka, düz mantık ve batıl ile bodoslama değil. Her haltı da Allah ve Kur''an bile bağdaştırmaya kalkmayın, yoksa hesap zamanı yalvarışlarınız kifayetsiz kalabilir.

yanıt0
yanıt1
Caner:

Ne kadar büyük yapmışlar binlerce Konteynır uzak Doğu insanları malzeme bekliyor demekki

0
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Mızıkçılık yapmayın onu bizim kurtarmamız gerekiyordu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title