Haberler

Suudi Prenslerin Tespihleri Adana'dan

Suudi prenslerin tespihleri Adana'dan Adana'da 15 yıldır tespih üreten İsmail Şimşek, yılda ortalama 500 bin adet üretim yaptıklarını bunun 30 binini ihraç ettiklerini, Suudi prenslerinin de özel tasarımlı siparişler verdiklerini söyledi Suudi prensleri için fiyatın önemli olmadığını anlatan...

Suudi prenslerin tespihleri Adana'dan

Adana'da 15 yıldır tespih üreten İsmail Şimşek, yılda ortalama 500 bin adet üretim yaptıklarını bunun 30 binini ihraç ettiklerini, Suudi prenslerinin de özel tasarımlı siparişler verdiklerini söyledi

Suudi prensleri için fiyatın önemli olmadığını anlatan İsmail Şimşek, 100 bin liraya tespih sattıklarını ifade etti

ADANA - Adana'da 15 yıldır tespih üreten İsmail Şimşek, yılda ortalama 500 bin adet üretim yaptıklarını, bunun 30 binini ihraç ettiklerini, Suudi prenslerinin de özel tasarımlı siparişler verdiklerini söyledi

Babasından öğrendiği mesleği 15 yıldır devam ettiren İsmail Şimşek, dizilerin de etkisiyle tespihlere son zamanlarda ilginin arttığını söyledi. Tespihin Osmanlı'dan günümüze kadar toplumun ilgi odağı olduğunu belirten Şimşek,"Günümüzde tespih teknolojiyle birlikte daha da gelişti. Şimdi daha farklı materyaller ve doğal taşlar kullanılıyor" dedi.

Tespihlerin günümüzde bir araba ya da ev ile takas edildiğine dikkat çeken Şimşek şöyle devam etti:

"Racon kesen diziler tespih piyasasını hareketlendirdi. Bizim insanımız vurdu-kırdı olayını sever. Oralarda izliyorlar bu nedenle satışlarda biraz daha etkisi oldu. Avrupa'da 15 ülkeye yakın tespih ihracatımız var. Hollanda, Almanya ve Amerika'ya kadar tespih gönderiyoruz ve bunları daha çok bizim Türkler kullanıyor. Yılda Avrupa'ya 30 bin adet ihracatımız oluyor bu sadece bizim yolladığımız."

Şimşek, Ortadoğu'ya da tespit sattıklarını anlatarak, "Daha çok Suudi Arabistan'a gönderiyoruz tespihleri. Onlar tespihi çok severler ve korkunç rakamlar öderler. Prensler özellikle kullandıkları tespihler bir tek kendilerinde olsun isterler ve özel olmasını isterler. Bu yüzden onlara biz tespihleri özel olarak tasarlarız. Biz buradan Suudi prenslere tespih gönderiyoruz bizimle irtibata geçiyorlar özel tasarım yapıyoruz normal sattığımız tespihler değil, kendilerinde olan tespihlerin kimsede olmasın istiyorlar. Onların parayla işi olmadığını düşünüyorum bir tespihe rahatlıkla 100 bin lira ödüyorlar" diye konuştu.

Şimşek bir yılda ortalama 500 bin tespih ürettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İsmail Şimşek Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title