Haberler

Süper Kupa Maçına Doğru

Almanya'nın Köln Şehrinde Oynanacak Süper Kupa Maçı Öncesi Fenerbahçe ve Beşiktaş Teknik Direktörleri Zico ile Ertuğrul Sağlam Ortak Basın Toplantısı Düzenledi.

Almanya'nın Köln şehrinde oynanacak Süper Kupa maçı öncesi Fenerbahçe ve Beşiktaş teknik direktörleri Zico ile Ertuğrul Sağlam ortak basın toplantısı düzenledi.

Süper Kupa maçının oynanacağı Rheinenergie Stadı'nda ortak basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico ve Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam birbirlerine başarılar diledi. Basın toplantısına Sarı-lacivertli takımın kaptanı Alex ile siyah-beyazlı takımın kaptanı İbrahim Üzülmez de katıldı. Zico, rakiplerine saygı gösterip ciddiyetlerini sürdürerek oynayacaklarını söylerken; Ertuğrul Sağlam ise rakibe önlem almaktan ziyade kendi oyunlarını oynayacaklarını, geçen sene olduğu gibi bu

sene de Süper Kupa'yı kazanmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, 3 kulvarda mücadele ederken tek bir kadro üzerinde durmalarının mantıklı olmadığını dile getirerek, "Bu oyunculardan bütün sene içinde yararlanırsınız. Bu sene de Türkiye liginde ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğimiz bir takımımız olacak. Oyuncularımızı sağlam bir şekilde sahada görmek isteriz. Appiah'ın sakatlığı sürüyor. Lugano yeni döndü, Tümer ise oynayamayacak. Elimizdeki oyuncularımızın durumuna göre sahaya kadro süreceğiz" dedi. İki ekibin de kaliteli

oyuncuları olduğunu belirten Zico, "Yerli ve yabancıları olarak iki takımda üst düzey kadroya sahip. Teker teker futbolculara dikkat etmektense 90 dakika içerisinde rakibe saygı gösterip, ciddiyetimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Maç içerisinde kesinlikle rahatlamak yok. Günümüz futbolunda yıldız oyuncular maç kazanmıyor. Bizim futbolcularımız da rakibinkiler kadar kaliteli. Maç içinde yapmanız gerekenleri yapmadıkça kazanmanız zor. Maçlar isimle kazanılmıyor" diye konuştu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico,

transferleri yaparken bir veya iki maça göre oyuncu alınamayacağını vurgulayarak, "Bir oyuncuyu almak için uzun süre takip edersiniz. Sene içerisinde onların maçlarını da takip ederseniz. Bizim de takviyelerimiz ona göre yapıldı. Yarınki maça göre transfer çalışmalarımızı etkilemeyecek. Fenerbahçe büyük bir takımdır. İstediği oyuncuyu kadrosuna katabilecek düzeydedir. Gelecekler oyuncular mutlaka buradaki oyunculardan iyi olmalıdır" açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Kaptanı Alex ise, geçen senenin en iyi iki takımının karşılıklı oynayacak olmasının önemi değinerek, "İki takım da bu kupayı oynamayı hakketti. Umuyorum ki burada yaşayan Türkler ve maçı takip edecekler iyi bir maç izlerler. Hak eden kazansın diyorum ama yarınki maçta takımda kim oynarsa oynasın Beşiktaş maçlarının önemini bilirler" dedi.

Çalışmalarını ülkesinde tek başına sürdürdüğünü, hazır olduğunu belirten Alex, "Yarın oynanacak maçın ortamı çok farklı. Elimden geleni yapmaya çalışacağım. Forma numaram benim için önemli değil. Sahada olduğumu sürede Fenerbahçe için en iyisini yapabilmek için uğraşacağım" diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Süper Kupa'yı kazanmak istediklerini belirterek, "İlki geçen sene yapılan Süper Kupa'da bu yıl da ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile karşılaşacağız. İzleyenlerin zevk alacağı bir karşılaşma olmasını diliyorum. Futbolcusundan taraftarına kadar tüm tarafların saha içi ve dışında ortaya koyacağı kaliteyle, bu sezonun iyi bir şekilde başlayacağına inanıyorum. Geleneğin devam etmesi açısından da ikincisi düzenlenen Süper Kupa'yı

yine kazanmak istiyoruz. Ekip olarak bizim tek sorunumuz, Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynadığımız için zamanlama sorunu yaşamamız. Ama ben takımıma çok güveniyorum. Yarın değişik bir kadro ile sahaya çıkacağız ama görev alacak arkadaşların işlerini en iyi şekilde yapıp kupayı takımımıza kazandıracaklarına eminim. Hem statta hem de televizyonları başında bizleri izleyenlere bir futbol şöleni yaşatmak istiyoruz" dedi.

Takımda Rüştü'nün durumunun iyi olduğunu ve Nobre'nin de 3 gündür çalışmalara katıldığını ifade eden Sağlam, "Yarınki karşılaşmada her zaman olduğu gibi sistemimiz kazanmak üzerine. Rakibi düşünmeden kendi kalitemizi sahaya yansıtıp, kendi oyun kalitemizi sergilemek istiyoruz. Genel itibariyle felsefemiz oynatmamak değil, kendi oyununu oynamak üzerine kurulu olduğu için yarın da bu şekilde sahada mücadele edeceğiz. Sonuçta kazanan tarafın biz olmasını arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaptan İbrahim Üzülmez ise, geçen sezon olduğu gibi yine Süper Kupa'yı müzelerine getirmek istediklerini söyleyerek, "Her şeyden önce yarınki maç bir derbi karşılaşması ve sonucunu önceden kestirmek gerçekten çok zor. Geçen sezon olduğu gibi bu sene de Süper Kupa'yı müzemize götürmek istiyoruz ve bunu da başarabilecek güce sahibiz. Sezon öncesi hedeflerimizin ilki olan Süper Kupa'yı alıp lige ve Şampiyonlar Ligi elemelerine moralli bir şekilde girmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

(MFS-MFS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title