Haberler

Su İçin Eylem Planı Hazırlandı

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 81 İl Merkezine İçme, Kullanma ve Sanayi Suyu Teminiyle İlgili Eylem Planı Hazırlandığını Bildirdi.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 81 il merkezine içme, kullanma ve sanayi suyu teminiyle ilgili eylem planı hazırlandığını bildirdi.

Bakan Çiçek, hükümetin, Kyoto Protokolü'nün onaylanmasını benimsediğini kaydetti.

Görünürde içme suyu sıkıntısının bulunmadığını kaydeden Çiçek, şöyle konuştu:

''Ancak bunların dağılımı sebebiyle bazı illerde içme suyu sıkıntısı yok, bazılarında yakın gelecekte yok ama bazılarında ise bu ihtiyaç var. Bunun için 2008-2012 yıllarını kapsayacak şekilde 5 yıllık bir eylem planı hazırlanmıştır.

Verilen bilgiye göre, 7 il merkezinde hali hazırda su açığı olup, acil su teminine ihtiyaç duyulduğu, 34 il merkezinde 2010 yılından itibaren su açığının ortaya çıkabileceği, 40 il merkezinde ise temin edilen su miktarının asgari olarak 2023 yılına kadar yeterli olacağı belirlenmiştir.''

Toplantıda, Türkiye'yi yakından ilgilendiren Kyoto Protokolü'nün benimsenmesiyle ilgili konunun da ele alındığını belirten Çiçek, şöyle devam etti:

''Türkiye, bu protokolü kendine has nedenlerle başlangıçta imzalamamıştır. İmzalanmamış olması, bu görüşmelerin de belli ölçüde dışında kalmasını mümkün kılmaktadır. Yeni dönemle ilgili hazırlıklar başladığında Türkiye'nin çekinceleri olacaksa ya da kendine has şartları gündeme getirecekse bunu benimseyip, bu sürece daha aktif katılması gerekecektir. Onun için de bu protokolün onaylanması hükümetimizce benimsenmiştir. Kısa sürede TBMM'ye de gönderip, burada da onaylanması icap edecektir.''

Çiçek, açıklamalarının ardından soruları da yanıtladı.

Bir gazetecinin ''kısa sürede su sorunu bulunan iller hangileridir?'' sorusuna Çiçek, şu yanıtı verdi:

''Bugün için acil bir ihtiyaç olarak gözükmüyor ancak tedbir alınmadığı takdirde önümüzdeki dönem çıkabileceği için Şırnak, Sinop, Nevşehir, Erzurum, Çorum, Aydın ve Ankara. Yani 2008'de ihtiyaç vardır anlamında bunları söylemiyorum ama kısa vadede tedbirlerin alınması gerekmektedir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title