Haberler

Stres Olgunlaştırıyor

Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi (Ram) Psikolojik Danışmanı Veda Atıcı, Stresin Zararlarının Yanı Sıra Büyümeye ve Olgunlaşmaya Yol Açan Bir Faktör de Olduğunu Söyledi.

Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Psikolojik Danışmanı Veda Atıcı, stresin zararlarının yanı sıra büyümeye ve olgunlaşmaya yol açan bir faktör de olduğunu söyledi.

Hayatın gerçeklerinden biri kabul edilen stresin genellikle olumsuz bir şey olduğunun düşünüldüğünü kaydeden Atıcı, "Diğer bir deyişle stresi, zihinsel ve fiziksel kaynaklarımızı eritip tüketen bir şey olarak gördüğümüz ortada. Gerçekten de aşırı stres insanı iş göremeyecek bir duruma getirebileceği gibi, ciddi tıbbi sorunlar da meydana getirebilir. Ancak, stresin aynı zamanda olumlu bir yanı da vardır. Herkes için değişebilen ama belirli dozda stres, var oluşun olumlu bir özelliğidir ve etkili bir işleyiş için gereklidir" dedi.

Stresin organizmada fiziksel ve ruhsal değişmelere, büyümeye ve olgunlaşmaya yol açacağını dile getiren Atıcı, "Stres aslında bireyin çevresiyle uyumlu bir yaşam kurma çabasında temel ruhsal mekanizmadır. Bireyi tehlikelere karşı uyarıcı ve koruyucu rol oynar. Motivasyonu ve direnci artırır. Stresle başa çıkabilmek için stres düzeyimizi olumlu düzeyde tutabilmeyi öğrenmemiz gerekir" diye konuştu.

(AG-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title