Haberler

Stenn International Sermaye Programını Büyütüyor

Küresel piyasalarda ticari finansman çözümleri sağlayıcısı Stenn, bugün Natixis S.A. ile uzman finansman kredisinin kapatıldığını duyurdu.

Küresel piyasalarda ticari finansman çözümleri sağlayıcısı Stenn, bugün Natixis S.A. ile uzman finansman kredisinin kapatıldığını duyurdu.

Küresel piyasalarda ticari finansman çözümleri sağlayıcısı Stenn International Ltd., bugün Natixis S.A. ile uzman finansman kredisinin kapatıldığını duyurdu. Yapılan bilgilendirmede; en fazla 500 milyon doları hedef ölçekle birlikte kredi, Stenn'in uluslararası ticaret kapsamındaki tedarikçilere ve alıcılara döner sermaye çözümleri sağlaması için ilave kapasite sağlayacak. Küresel sigortacı AIG'nin ticari finansman sigortasıyla desteklenen Natixis kredisi, 2016 yılında Stenn ve Crayhill Capital Management LP tarafından kurulan 300 milyon dolarlık platformu büyüteceği kaydedildi.

Kredi odaklı alternatif varlık yönetimi firması Crayhill, Natixis kredisinin güvence altına alınmasında aktif rol üstlenirken Stenn'in sermaye ortağı ve danışmanı olmaya devam ettiği bilgisi verildi.

Stenn'in Kurucuları Greg Karpovsky ve Andrey Polevoy konu ile ilgili şu ifadeleri dile getirdi: "Giderek artan tedarik zinciri küreselleşmesi, ticari finansmana ilişkin Basel III kısıtlamaları ve tarife mevzuatlarına yönelik küresel değişikliklerle birlikte bankalar, yükselen ve gelişmiş ekonomiler arasındaki ticaret gibi bir takım ticari finansman bölümlerine olan katılımlarını sınırlandırmak zorunda kalmıştır. Bu durum, piyasada bir boşluk oluşturmuş olup işte bu boşluk, Crayhill, Natixis ve AIG desteğiyle birlikte Stenn tarafından küresel lider olacak şekilde doldurulmuştur".

Stenn'in Başkanı Kerstin C. Braun, Stenn'in büyük firmalardan orta ölçekli firmalara ve sınır ötesi ticari finansmana yeterli ölçüde erişemeyen daha küçük şirketlere kadar dünyanın her tarafından tüm şirket türlerine işletme sermayesi temin ettiğini belirterek, "Bu yeni krediyle birlikte bahsi geçen finansman boşluklarını eskisinden çok daha iyi bir şekilde dolduracağız" dedi.

Crayhill Yönetici Ortağı Josh Eaton da "Bu kredi, Stenn'in uluslararası ticari finansman açısından yeterli hizmet verilemeyen piyasalardaki küresel liderliğini sürdürmesine olanak tanıyacak. Deneyimli ekibi, uçtan uca sistemleri, risk yönetim kontrolleri ve genişleyen sermaye programıyla birlikte Stenn, piyasa payını elde edecek ve tüketici ve endüstriyel ürün tedarikçileri arasında en çok tercih edilen finansman kaynağı olacak iyi bir konuma sahiptir" şeklinde konuştu.

Natixis'in Yapılandırılmış Kredi ve Çözüm Başkanı Emmanuel Issanchou, mali aracıların ortadan kaldırılmasına yönelik finansman stratejileriyle uyumlu olan bu işlemde Stenn, Crayhill ve AIG ile birlikte çalışmanın mutluluğunu dile getirirken, sınır ötesi ticari alacakların bu benzersiz çok bölgeli menkul kıymetleştirmesinin Stenn'in ticari ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde büyümesini destekleyecek şekilde tasarlandığını ifade etti. Ayrıca, Natixis ve Stenn arasındaki verimli bir ortaklığın başlamasına ilişkin dileklerini dile getirdi.

AIG Trade Finance Ltd. Direktörü Oliver Lambert ise şu ifadeleri dile getirdi: "Natixis'in finansör olduğu Natixis kredisinin Basel III kredi riski önlemesiyle birlikte desteklenmesi amacıyla özel ticari finansman sigorta çözümünü ve Stenn'in kısa vadeli ticari finansmanını büyütmesine olanak tanıyan kapsamlı yeterlilik kriterlerine sahip etkin ilk zarar yapısını sunduğumuz için mutluyuz". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Natixis SA Basel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title