Haberler

Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu Genel Kurulu Trabzon'da Devam Ediyor

Güncelleme:

Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu (UIAA) Genel Kurulu, Trabzon'da devam ediyor. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, genel kurula Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu Başkanı Peter Muir ile dünyanın dört bir yanından dağcılık federasyon başkanlarının ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığını belirtti.

Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu (UIAA) Genel Kurulu, Trabzon'da devam ediyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, AA muhabirine, bir otelde gerçekleştirilen genel kurula Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu (UIAA) Başkanı Peter Muir ile dünyanın dört bir yanından dağcılık federasyon başkanlarının ve yönetim kurulu üyelerinin katılım sağladığını söyledi.

Başar, 50'e yakın ülkeden yaklaşık 130 temsilcinin genel kurula katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"UIAA Genel Kurulu'nun Türkiye'nin ev sahipliğinde Trabzon'da yapılması çok önemli. Çünkü ülkemizin tanıtılmasına ve spora olan katkısından dolayı önem arz etmektedir. Burada önemli konular görüşüyoruz. Burada özellikle dünya dağcıları açısından önemli olan bazı kararlar alınacak. İklim değişikliği ve sürdürülebilir dağcılık konsepti gibi konularda da önemli sonuçlar elde edilecek. Yapılan paneller sonucunda çıkan sonuçlar, tüm dünyaya yayınlanarak kural haline gelecek."

Federasyonun Trabzon'da uluslararası bir deklarasyon yayınlayacağını dile getiren Başar, toplantının pazar günü sona ereceğini ifade ederek, yönetim kurulda görev süresi sona eren üyelerin yerine yeni üyelerin seçiminin yapılacağını anlattı.

Yurt dışından gelen başkanların ve yönetim kurulu üyelerine Trabzon'un doğal güzelliklerini gezdireceklerini aktaran Başar, Sümela Manastırı'nı ziyaret ederek, Şahinkaya'da kaya tırmanışı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Dağcılık Federasyonu Türkiye Trabzon Turizm Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title