Haberler

Takımla yemek bile yemedi! İşte Sergen Yalçın'ı Beşiktaş'tan koparan 10 kritik hata

Güncelleme:

Beşiktaş'ta peş peşe gelen kötü sonuçların ardından teknik direktör Sergen Yalçın'la yollar ayrıldı. Geçen sezonu çifte kupayla tamamlayan siyah-beyazlılarda, deneyimli hoca kendi sonunu getiren bazı kritik hatalar yaptı. Sergen Yalçın'ın yemekte bile takıma katılmaması ve medya önünde futbolcularını suçlaması yaptığı hatalardan yalnızca bazıları.

Şampiyonlar Ligi'ni puansız kapatan Beşiktaş, Süper Lig'de de 9. sıraya kadar geriledi. Sahada gösterilen kötü performans ve başarısız sonuçlar sonrası teknik direktör Sergen Yalçın'la yollar ayrıldı. Geçen senin yıldızı olan deneyimli hocanın bu duruma nasıl geldiği ise herkesi oldukça şaşırttı.

TESİSLERDE ODASINA KAPANDI

Fanatik'ten Orhan Yıldırım'ın haberine göre, Yalçın, ilk olarak geçen sezondaki motive görüntüsünü bu sezon yansıtamadı. Tecrübeli teknik adamın eski alışkanlıkları ve yaşantısına dönüşü ayrılık sürecini başlatan etken oldu. Takımla iletişim konusunda büyük problem yaşayan Yalçın'ın bu tutumu, oyuncular arasında olumlu karşılanmadı. Tesiste çoğunlukla odasına kapanan ve takım yemeğinde bile bulunmayan tecrübeli teknik adamın, özellikle yabancı futbolcularla arasında soğuk rüzgarlar esti. Yerli oyuncuların problemleriyle ilgilenmeyen Sergen hocanın, tüm idmanları 12:00'de yaptırıp başka çalışma yaptırmaması da takımın kondisyonunu düşürdü ve oyuncuların oyun temposunu azalttı.

FUTBOLCULARLA BAĞI KOPTU

Pandemi sebebiyle yurt dışı kamplarının iptal edilmesi sonrası İstanbul'daki çalışmalarda kamp yapmayan ve idman sonrası oyuncuları evlerine gönderen Yalçın'ın bu davranışı, futbolcuların sezona iyi hazırlanamamasıyla sonuçlandı. Özellikle bu durum başta sakatlık olmak üzere birçok konuyu tetikledi. Kadro tercihleri sebebiyle sürekli eleştirilen deneyimli isim, transfer çalışmalarındaki tutumu ve finalde de medya önünde oyuncularını suçlaması sonrasında ekibiyle bağını iyice kopardı ve beklenen son Dortmund mağlubiyetinden 12 saat sonra yaşandı.

İşte Sergen Yalçın'ın 10 hatası:

  • Eski alışkanlıklarına döndü.
  • Takımla bağ kurmadı.
  • Odasından hiç çıkmadı. Yemekte bile kafileden ayrı kaldı.
  • Yabancı futbolcuların karşısına aldı.
  • Yerliler ile diyalog kurmadı.
  • Tüm idmanları saat 12:00'de yaptırdı.
  • Sezon başı kampı yapmadı.
  • Kadro seçimi ve hamleleri hatalıydı.
  • Transferde aktif rol almadı.
  • Medya önünde futbolcularını suçladı.
Kaynak: Haberler.com / Spor

Sergen Yalçın Beşiktaş Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500

Yorumlar (6)

Zafer Beyge:

Bir dakika hangi mantikla sergeni tek suçlu ilan edebilirsiniz . Biras yavaş olun bizim icin sergenin kredisi tahmininizden daha fazla tek suçlu sergen değil tek hatali o değil bazen sınırları fazlasiyla aşıyorsunuz. evet hic bir sey beşiktaştan buyuk degil ama biraz saygi obur sene takimi aldiginda kimse sampiyon olacagina inanmiyordu ama o 2 kupa kazandirdi hemde hakkiyla bu sene olmadi ama tek hatali o degildi ....

40
21
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Bedavadan şampiyon olmanın sonudur. Avrupa’da bari bir beraberlik alsaydınız.

26
26
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

gecen sezon hakemleri baski altina alarak sampiyon olunca kendilerini cok büyük görmeye büyük konusmaya baslamislardi sergen sinan engin ne demisler büyük lokma ye büyük konusma kibirli egolu olanlar kaybetmeye mahkumdur

24
15
yanıtYanıtla
ERKAN :

her başarının arkasında illa şike var dimi? geçen sezon hakemi baskılamışmış. ee bu senede baskılasın yok illa bi komplo teorisi olacak. senin anlayacağın dilden diyorum '' sergenin gitmesi hep israil yüzünden''

yanıt5
yanıt2
Qwe Qwe:

Futbolcularla yemekte birlikte olmamış. Sanki Fatih terim hergun tavla oynuyor topcularla. Geçen sene takım takır takır top oynadı 2 kupayı da hakederek aldı. Sergen de bu başarının mimarıydı. Bu sezon şanssızlıklar sakatlıklar formsuz isteksiz topçular. Sergen napsin daha ligin yarısına gelmedik. Maalesef sabır da yok bizim futbol kültürümüzde.

23
1
yanıtYanıtla
Joker Fox:

Sanki geçen sene 10 15 puanla şampiyon olduk geçen sene zar zor şampiyon olduk bir iki maç daha olsaydı şampiyonluk giderdi elden kötü gidiş geçen sezondan başladı aslında son 5 6 maçtan sonra sergenin gitmesi iyi oldu futbol bu yapamadım mı gideceksin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title