Haberler

Son şampiyon Anadolu Efes kendisini hatırladı

Güncelleme:

İlk 11 maçta 4 galibiyet, son 7 maçta 6 galibiyet

Simon'suz çok zor

Kısalar durdurulamıyor

Pivot takviyesi ihtiyacı

Ata SELÇUK / - 2020-2021 sezonunda Turkish Airlines EuroLeague ve ING Basketbol Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan ve tarihi bir sezona imza atan Anadolu Efes, 2021-2022 sezonuna kötü bir başlangıç yaptıktan sonra toparlanma sürecine girdi.

Başantrenör Ergin Ataman'ın öğrencileri, sezon başında sakatlık sıkıntılarıyla boğuşurken, sakat oyuncuların takıma katılmasıyla birlikte eski günlerine göz kırptı.

İLK 11 MAÇTA 4 GALİBİYET, SON 7 MAÇTA 6 GALİBİYET

EuroLeague'de yeni sezonun ilk 6 maçında yalnızca bir galibiyet elde eden Efes, ligde ise ilk 5 maçın 3'ünü kazansa da, bu 3 maçın 2'sini son topta kazanabilmişti. 23 Ekim'de ligdeki Galatasaray ve 27 Ekim'de EuroLeague'deki Panathinaikos mağlubiyetleri sonrasında sakat oyuncuların da takıma katılmasıyla vites yükselten İstanbul ekibi, bu maçlar sonrasında ligde 3'te 3, EuroLeague'de ise 4'te 3 yaparak toplamda 7'de 6'lık bir seri yakaladı.

SIMON'SUZ ÇOK ZOR

Yaşadığı sakatlık nedeniyle hem sezon öncesi kampın bir bölümünü hem de sezonun ilk bölümünü kaçıran Krunoslav Simon'un dönüşü, Ergin Ataman'ın can suyu oldu. Larkin'in oyun yönlendirme anlamında sezona istenildiği gibi başlayamaması, Micic'in bazı maçlarda olmamasıyla yönlendirici noktasında problem yaşayan Efes, bu eksiklikten dolayı sezon içerisinde Elijah Bryant'ı kadrosuna katsa da, Simon'un dönüşü Efes'i kendine getirdi.

KISALAR DURDURULAMIYOR

Shane Larkin, Vasilje Micic, Elijah Bryant, Rodrigue Beaubois ve Krunoslav Simon'dan oluşan kısa rotasyonuyla EuroLeague'in sayılı kısa rotasyonlarından birine sahip olan Efes'te takımın sayı yükünü de bu oyuncular üstlendi. Uzun rotasyonundaki oyuncuların beklenen performanslara ulaşamaması ve rakip takımların, Efes'in uzun rotasyonunu fırsat bilerek özellikle bu bölge üzerine oynaması İstanbul ekibine büyük problemler yarattı. Ancak Beaubois'in skor performansı, Simon'un oyun aklı, Larkin ve Micic'in patlayıcı gücü ile Efes EuroLeague'in en çok sayı atan takımı, Basketbol Süper Ligi'nin ise en çok sayı atan ikinci takımı olmayı başardı.

PİVOT TAKVİYESİ İHTİYACI

Anadolu Efes her ne kadar son dönemdeki oyun ve skorlarla toparlanma sürecine girse de, takımın hala ana problemi pivot pozisyonu olarak gözüküyor. Bryant Dunston'ın 36 yaşına gelmesi ve performans düşüklüğü ile Sertaç Şanlı'nın gidişiyle takıma katılan Filip Petrusev'in kötü savunma performansı Ergin Ataman'ın kafasına soru işaretleri yaratırken, her maçta istikrarını belli oranda koruyan Tibor Pleiss, deneyimli başantrenörün EuroLeague'de şu ana kadar en çok süre verdiği isim oldu. Pivot rotasyonunda Dunston ve Petrusev'in mevcut performansları nedeniyle problemler yaşayan Anadolu Efes'in EuroLeague'de Dörtlü Final'e gitme yolunda bu bölgeye takviye yapması şart gibi gözüküyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Basketbol Süper Ligi Anadolu Efes Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title