Haberler

Bomba iddia! Şenol Güneş'in zamlanan maaşı ve sıfır çeken Milli Takım'a dağıtılan prim dudak uçuklattı

Güncelleme:

EURO 2016'daki prim ve maaş tartışmalarını yeniden yaşıyoruz. EURO 2020'de gruplara kalan Milli Takım'a dağıtılan primin 75 milyon TL, Şenol Güneş'in de 1 Haziran itibarıyla aylık 1,5 milyon TL olan maaşının 2,3 milyon TL'ye yükseleceği iddia edildi. Güneş'in, maaşının dışında sözleşmesi gereği prim aldığı da öne sürülüyor. TFF'nin bu konuya vereceği yanıt ise merak konusu oldu.

EURO 2020'de yarı final, final oynama hayaliyle katılıp grup aşamasında sıfır çekip, Avrupa Şampiyonası'nda katıldığı tüm turnuvalarda en kötü averajını yakalayan Milli Takım'a, gruplara kalındığı için 75 milyon TL prim dağıtıldığı iddia edildi. Güneş'in 1.5 milyon TL'den 4 yıllık sözleşmesinin geçen yıl 350 bin TL zamlandığını, bu yıl 1 Haziran'da ise 2.3 milyon TL'ye yükseldiği öne sürüldü. Bu iddiaları ortaya atan Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, dağıtılan primlerin ve maaşların altyapı faaliyetlerine aktarılması halinde daha fazla fayda getireceğini kaleme aldı.

İşte Arslan'ın yazısından satır başları:

"NEDEN MUSTAFA SANDAL'A ŞARKI YAPTIRDINIZ?"

"Türk Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'ndaki sloganı 'Bizim Çocuklar'dı. Tıpkı 2002 Dünya Kupası'na giderken olduğu gibi takım için bir şarkı hazırlandı. Şarkıyı hazırlayan değerli sanatçımız Mustafa Sandal'dı. Neden şarkı, onu da anlatalım. 2002'nin uğruna inanmış, aynı uğurunu denemek istemiştik. Ama çok önemli turnuvaya hazırlanan ülkeler için uğurun yeri olmaz, sistemin organizasyonun yeri olur.

"MAÇ İTALYA'DA, KAMP NEDEN ALMANYA'DA?"

Peki uğurdan devam edelim. İlk maçı İtalya'da oynuyoruz, neden Almanya'da kamp yapıyoruz? Çünkü 2002'ye giderken Almanya'da kamp yapmıştık. Yine uğur denedik. Bu tür denemelerin çok geride kalması gereken bir mantaliteye sahip değil miyiz?

"BU PRİMİ KİM ÖNERDİ?"

Milli Takım'ı halktan uzaklaştıran en önemli unsur her zaman para ve prim olmuştur. Bir kez daha bu konuya dönmek beni üzüyor ama yazmazsam olmaz. EURO 2020'ye gidildiği için 75 milyon TL'ye tekabül eden prim dağıtıldı. 54 ülke arasından 24 takım arasına girdik diye 75 milyon TL prim dağıttık. Kura çekkilse Türkiye zaten giderdi. Bunu Güneş ve futbolcuları kırmak için yazmıyorum. Bu 75 milyon TL'yi TFF'nin altyapı organizasyonu için harcandığını bir düşünün.

"75 KURUŞLUK BEDEL ÖDEYİN"

Güneş, aylık 1,5 milyon TL'den 4 yıllık sözleşme yaptı. Geçen yıl 350 bin TL artan bu maaş, 1 Haziran'da 2.3 milyon TL'yi buldu. Hocam bir jest yapın ve başarısızlığın faturası olarak bu artışı istemeyin. Kazandığınız paranın konuşulmasından rahatsız olduğunuzu biliyorum, beni de ediyor ama yazmak zorundayım. Futbolcular gibi siz de prim aldınız. Sözleşmenizdeki hakkınızdır, helal olsun. Ama başarısızlığın sembolik de olarak bir bedeli olmalı. Eğer 75 milyon prim alıyorsanız, 75 kuruş bedel ödemeye razı olacaksınız."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Burak Yılmaz Şenol Güneş Euro 2020 Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (21)

uğur altınay:

paralara bak utanç verici

90
1
yanıtYanıtla
Yusuf Kuzgun:

bencede utanc verici enazindan adam basina 200 miliyon vercekleridi hocayada 300 miliyon pirim vercekleridi fedrasyon bizi kucuk dusurdu bu kadar az para vermekle biz turkuz bize yakisan haketmeyenlere para dagitmaktir

yanıt4
yanıt0
Ali Yazici:

Şenol Hoca milli takımı çalıştırdığı süre için 15-20 bin TL aylık alsın, bunun dışında aldığı fazla paraları iade etsin. Çünkü takıma bir katkısı olmamıştır.

81
4
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Massallah zam üstüne zam ortada birsey yok bi icvicre ve galleye karsi kayip edenlere zam ve prim degil onlardan para alinmali hemde aldiklari masin 10 katini. türkiyeyi rezil edip sonra prin ve zam. oooh yasa. Bir futlbolcu 1 senede aldigi maas esnaf ömrü boyunca alamiyor. buna kisitlama gelmezse ac gözlüler yerden fiskirir.

51
1
yanıtYanıtla
Mesut Şakir:

bu nasıl bir maaştır 1.5 milyon tl ülkeyi yöneten cumhurbaşkanları 50 000 tl alırken takım yöneten bi adama o kadar para çok enteresan

43
0
yanıtYanıtla
şeref şen:

Bu kadar parayı maaşı primi reva gören Federasyon istifa etmeli, yazıktır bu para babanızın parası değil. Zaten maçlar başlamadan bu paraları duyunca hiç gruptan çıkmasını başarılı olmasını istemedim iyi oldu.

40
0
yanıtYanıtla
Metin Demir:

o forma için çok çaba gösterdilerde ondandır 1 tl bile haketmediniz haram o para umarım tff düzgün birşey yaparda aykut hamza okan sergen gibi yeni bir hoca alır

39
0
yanıtYanıtla
ali bayazit :

adam olan iade eder. rezil olmak için üste para veriliyor ohhh.......ne güzel dünya, evine ekmek alma kaygısı olan ülkemde.

35
0
yanıtYanıtla
Mustafa Günbaş:

RUH YOK

31
0
yanıtYanıtla
İbrahim Kaplan:

Fatih terimin aldığı paraya bi ton laf eden adamlar neredeler

25
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title