Haberler

Şampiyon güreşçiler yurda döndü

Güncelleme:

- Şampiyon güreşçiler yurda döndü Milli güreşçilerin hedefi Dünya Şampiyonası'nda madalyalar kazanmak Macaristan'ın Budapeşte şehrinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda toplamda 17 madalya kazanarak rekor kıran Türkiye Güreş Milli Takımı, İstanbul'da coşkuyla karşılandı.

- Şampiyon güreşçiler yurda döndü

Milli güreşçilerin hedefi Dünya Şampiyonası'nda madalyalar kazanmak

İSTANBUL - Macaristan'ın Budapeşte şehrinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda toplamda 17 madalya kazanarak rekor kıran Türkiye Güreş Milli Takımı, İstanbul'da coşkuyla karşılandı.

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası tamamlandı. Kadın Milli Takımı ilk kez Avrupa şampiyonu olurken, Erkek Milli Takımı ise serbest stil ve grekoromende Avrupa ikincisi oldu. Organizasyonda 17 madalya ile rekor kıran milliler yurda döndü. Grekoromen Güreş Milli Takımı İstanbul Havalimanı'nda coşkuyla karşılanırken, sporcuların heyecanı ve mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Rıza Kayaalp: "Emeklerimizin karşılığını aldık"

Grekoromen stil 130 kilo finalinde İtalyan rakibini 4-0 yenerek 11. kez Avrupa Şampiyonu olan Rıza Kayaalp, mutlu olduğunu ifade ederek, "Her zaman ülkeme altın madalya kazandırabilmek için çalışıyorum ve onun için şampiyonalara katılıyorum. Savaşarak ve kazanarak ülkeme dönmeyi çok istiyorum. Bu şampiyonada da başararak, 11. Avrupa şampiyonluğumu elde ettim. Emeklerimizin karşılığını almış olduk. Önümüzde Dünya Şampiyonası var. 2024'e kısa bir zaman kaldı. Yine aynı gücümüzü koruyup, daha da yükselterek yolumuza devam etmek istiyoruz. Takım halinde iyi mücadele ettik, ilk kez şampiyon olan kardeşlerim var. İnşallah devamı da gelecek. Süper bir şampiyona geçirdik" dedi.

12 kez Avrupa Şampiyonluğu bulunan Rus Aleksandr Karelin ile ilgili sorulan soruya ise Rıza, "1 tane daha altın madalya alırsam egale etmiş olacağım. En büyük hedefim olimpiyat şampiyonu olabilmekti, inşallah nasip olur" dedi.

Murat Fırat: "Mutluyum, gururluyum"

Güzel bir şampiyona olduğunu aktaran Murat Fırat, "İlk kez Avrupa Şampiyonu oldum. Geçen yıl Sırp rakibime mağlup olmuştum. Bu yıl Allah'a şükürler olsun şampiyon oldum. Mutluyum, gururluyum. Güzel madalyalar elde ettik" şeklinde konuştu.

Kemal Kamal: "Dünya Şampiyonası'nda en iyi sonucu almak istiyoruz"

Şampiyonada altın madalya kazanan isimlerden olan Kemal Kamal ise yaptığı açıklamada, "Bundan önce son 2 senede final yapıp, gümüş madalyada kalmıştım. Çok şükür bu sene altın madalya almayı başardım. Aynı şekilde bütün formumuzu koruyup, uzun bir çalışma süremiz var. İnşallah o süreyi iyi değerlendirip Dünya Şampiyonası'nda en iyi sonucu almak istiyoruz. Hem takım olarak, Rıza abimiz rol model bir abimiz. Onunla şampiyonluğu tatmak mutluluk vericiydi" dedi.

Milli güreşçi Emre Mutlu, "Büyüklerde ilk turnuvam oldu. Madalya ile geri döndüm çok mutluyum. İnşallah Dünya Şampiyonası'nda altın madalya ile döneceğim" dedi.

Yunus Emre Başar ise, Dünya Şampiyonası'na vurgu yaparak, iyi hazırlanıp madalya ile dönmek istediklerini söyledi.

Şeref Eroğlu: "Hedefimiz madalya sayımızı 18'e çıkarmak"

Sporcularla gurur duyduğunu aktaran Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, "Tuna boyunda, Macaristan'da her gün İstiklal Marşı'mız vardı. Herkes üzerine düşeni yaptı. Başarı, madalya, mutluluk güzel bir şey. 17 madalya ile Cumhuriyet tarihimizin bütün şampiyonalarını geride bıraktık. Bu bir ilk. Bana ve federasyonuma olması çok daha anlamlı. Ben de eski bir sporcuyum. Bizleri gururlandırdı. Bundan sonraki hedefimiz madalya sayımızı 18'e çıkarmak" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title