Haberler

Muhammed Salah, İngiltere'de İslamofobi'yi azalttı

Güncelleme:

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen Mısırlı yıldız oyuncu Muhammed Salah'ın, Liverpool kentindeki İslamofobi'yi azalttığı ortaya çıktı.

Stanford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, İngiltere'ye 2017 yılında transfer olan Salah, Liverpool kentindeki Müslümanlık karşıtı eğilimlerin azalmasına doğrudan katkı sağladı. Salah'ın transferinin ardından Liverpool taraftarlarının sosyal medyada İslam karşıtı attığı mesajların oranı, diğer Premier Lig takımı seyircilerine oranla yüzde 50 azalırken, kentteki İslamofobi ise yüzde 18,9 oranında düştü.

Muhammed Salah, İngiltere'de İslamofobi'yi azalttı

2017 YILINDAN BU YANA ELDE ETTİĞİ SPORTİF BAŞARILAR ÖNEMLİ ETKEN

İngiltere'de 2017 yılından bu yana diğer kentlerde Müslümanlık karşıtı görüşlerde azalma yaşanmadığı kaydedilen çalışmada, Salah'ın sportif alanda elde ettiği başarılar ve "hümanist karakterinin" bu düşüşte en önemli etkenler olduğu vurgulandı.

Kaynak: AA / Spor

Muhammed Salah Liverpool Haberler

500

Yorumlar (8)

Uzak Yıldız:

Messiye Ronaldoya Duyduğunuz hayranlığı birazda Salaha duyun. Bu adam haketmiyormu ? Lütfen sahip çıkalım. İyi Bayramlar.

8
3
yanıtYanıtla
izmiTli:

umarım daha da başarılı olur.

6
1
yanıtYanıtla
HAKAN 66:

Adam gibi adam

4
1
yanıtYanıtla
Almanya:

Bayern Münih’te Ribery var oda Müslüman ama İslam düşmanlığı aşırı çok .

3
1
yanıtYanıtla
FENERBAHCE 3:

helal olsun.

3
0
yanıtYanıtla
RUHI-BJK:

Böyle haberler yapılmasın, direkt hedef olacak suikast bile yaparlar. . . Neden? Sistemin besinleri Irkçılık, Din farklılıklar, farklı düşünceler, bölünmeler vs. . Bunlar olmazsa ne silah satabilir ne de ülkelerdeki siyasete ayar verebilir ne de kendine has lüks malları satabilir, birini asabi yaparsınız ya da farklılıklar aracılığıyla kötü hissettirirseniz ya kendini yer ya da AVM ye gidip hırsla alışveriş yapar mallar satılır. Salah''ı koruyun sevin, karalama kampanyaları iftiralar başlayabilir.

2
1
yanıtYanıtla
Ali:

Darbe olmasaydı bide mısırda. Seçilmiş mursiyi tutuklamasalrlardi.

2
1
yanıtYanıtla
kara:

bizim ümit özgat abimizde islamfobiyi azaltıyor ne var yan, Ne diyordu abimiz tutmayacaksınız zati siz seferi sayılırsınız 90 dakika sahada çok yol katediyorsunuz serbestsiniz diyooordu. Sorsan oooooo elhamdulillah der.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title