Haberler

Saklambaç!

Bu sezon hem Türkiye hem de Avrupa'da tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Galatasaray, yeni stadı Türk Telekom Arena'ya ayak basmaya sayılı günler kala taraftarının bir nebze de olsa gönlünü alabilmek için transfer çalışmalarını son sürat devam ediyor.

Bu sezon hem Türkiye hem de Avrupa'da tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Galatasaray, yeni stadı Türk Telekom Arena'ya ayak basmaya sayılı günler kala taraftarının bir nebze de olsa gönlünü alabilmek için transfer çalışmalarını son sürat devam ediyor.

Gerek Türk spor basını gerekse Avrupa basını Galatasaray için hemen hemen her gün farklı bir ismi ortaya atıyor. İddiaların havalarda uçuştuğu kritik transfer döneminde, futbolseverler hangi habere inanıp inanmayacağı kestirmekte oldukça zorlanıyor. Ancak Türk basını tarafından ortaya atılan iddialar gün geçtikçe Avrupa basını tarafındandan 'ciddi' olarak destekleniyor.

Galatasaray'ın olası transfer listesinde öne çıkan iki isim var; bunlardan biri Julio Baptista diperi de Adrian Mutu... Sarı-kırmızılı takım için adeta bitmeyen bir sevda haline dönüşen Julio Baptista'nın ara transfer döneminde takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 29 yaşındaki Brezilyalı futbolcu da yaptığı açıklamada, kendisini isteyen kulüplerin olduğunu ve bu kulüpler arasında en ciddi teklifin Malaga tarafından kendisine ulaştığını belirtti. İtalyan basını da Roma'nın Baptista'yı elden çıkartmak için gelen tekliflere açık olduğunu ve Brezilyalı golcünün peşinde Malaga, Tottenham, Corinthians, Galatasaray ve Genoa'nın olduğu ileri sürdü.

Galatasaray için adı son günler yüksek sesle konuşulmaya başlanan bir başka isim e Adrian Mutu... Sarı-kırmızılı takımın hücum bölgesine takviye yapma isteği ve Hagi ile Mutu arasındaki sıcak ilişki Rumen oyuncunun adını özellikle son dönemde transfer piyasasının bir popüler isimlerinden biri haline getirdi.

Floransa merkezli gazete Natio cuma günü değerlendirmeye aldığı yorum haberde Adrian Mutu ile Fiorentina arasındaki iplerin kopma noktasına geldiğini spesifik örnekler vererek sutunlarına taşıdı. Haberde, Fiorentina teknik direktörü Sinisa Mihajloviç'in Mutu'ya başka takıma transfer olması konusunda izin verdiğin altı çizilirken; Rumen futbolcunun bir süre önce restoranta bir garsonla yumruk yumruğa kavga etmesinin ve noel öncesi verilen takım yemeğine mazaret göstermeden katılmasının bardağı taşıran son damla olduğu belirtildi.

Mihajloviç'in Mutu'nun takımdan 'ayrılmaması' durumunda yönetime Rumen oyuncunun aldığı ücrete yarı yarıya bir indirim yapılması konusunda verdiği talimat dedikoduların artmasına yol açtı. İtalyan basını özellikle son iki gündür Mutu'nun Fiorentina'dan kesin olarak ayrılacağını ve 31 yaşındaki futbolcunun en ciddi taliplerinin Queens Park Rangers ve Galatasaray olduğunun üzerinde duruyor.

İtalyan basınını destekleyici bir haber de bugün Daily Mail'den geldi. Daily Mail, bu sezon İngiltere Championship'te mücadele eden ve İngiltere Premier Leageu çıkmasına kesin gözüyle bakılan QPR'nin, Adrian Mutu'nun peşinde olduğunu ileri sürdü. QPR teknik patronu Warnock, "Mutu ile şu anda ilgilenmiyoruz" açıklamasını yapsa da şu anda Batı Londra bu haberler çalkalanıyor. 2012 Haziran'ına kadar Fiorentina ile sözleşmesi bulunan Adrian Mutu'nun bonservis bedeli 5 milyon avro olarak belirlendi. Rumen oyuncunun Floransa temsilcisinden şu anda aldığı ücret ise 3.1 milyon avro civarında....

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title