Haberler

Parkeler Eskir Vermem

Bu Sezon Maçlarını Halkapınar'da Oynayacak Bornova Bld ile Gelişim Koleji, Tesiste Haftada Üç Antrenman Yapmak İçin Başvuruda Bulundu. İl Müdürü Sadıklar, "2010 Dünya Şampiyonası Öncesi Salon Yıpranır" Gerekçesiyle Sadece 1 İdmana İzin Verdi.

Bu sezon maçlarını Halkapınar’da oynayacak Bornova Bld ile Gelişim Koleji, tesiste haftada üç antrenman yapmak için başvuruda bulundu. İl Müdürü Sadıklar, “2010 Dünya Şampiyonası öncesi salon yıpranır” gerekçesiyle sadece 1 idmana izin verdi.

İZMİR’i Beko Basketbol Ligi’nde temsil eden Bornova Belediye spor ve Erkekler Basketbol 2. Lig’nin iddialı takımlarından Gelişim Koleji ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında salon krizi yaşanıyor. Atatürk Spor Salonu’nun 49 yıllığına voleybola tahsis edilmesi üzerine maçlarını 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu’nda oynamak zorunda kalan iki ekibin kurmayları, haftada üç antrenmanı bu tesiste yapmak için başvuruda bulundu. Ancak yetkililer, “Parkeler eskir” gerekçesiyle sadece bir idmana izin verdiler.

RAKİPLERE DE 1 ANTRENMAN

Başvurularına, “Halkapınar’da 1 antrenman yapabilirsiniz. Gerekiyorsa tesis bünyesindeki küçük salonlara ya da Gaziemir’e gidin” yanıtı alan yöneticiler konuyu İl Müdürü Sabri Sadıklar’a götürdüler. Ancak bu hamle de sonuç vermedi. Sadıklar’dan, “Burası 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Yıpranmaması lazım” karşılığını alan kulüpler çaresiz kaldı. 2005’te İzmir’de düzenlenen Dünya Üniversiteler Oyunları için yapılan salonun bugüne dek parti kongrelerinden gençlik konserlerine kadar birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yaptığını hatırlatan yöneticiler, “Ligde bizimle karşılaşacak takımlar bile bu salonda bir antrenman yapma hakkına sahip. Bu büyük haksızlık” dediler.

Gelişim’de isyan yıkımı

GSİM’nin tavrına isyan eden Gelişim Koleji Başkanı Serdar Öner, kulübün adını taşıyan okulun kampusundaki spor salonunu, Basketbol Federasyonu’nun standartlarına getirmek için yıkma kararı aldı. Öner, “Maç haftasında hepi topu üç idman yapmamıza izin verilmeyişine mantıklı bir sebep bulamıyorum. Bir spor kulübü olarak, devletin tesisini, hem de parasını ödeyerek kullanamamak traji-komik bir durum. O salon spor için yapılmadı mı? İdman için kulübe verilmeyecek de kime verilecek? 2010 Dünya Şampiyonası öncesi yıpranması türünden bir sebep öne sürülüyorsa yine yanlış. Çünkü bir salon, bünyesinde spor yapıldıkça ruh kazanır. Baktık olmuyor, kendi salonumuzu yıkıp, genişletmek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title