Haberler

Nba'de Türk Başarısı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi İstatistik Sıralamalarında, Milli Basketbolcular Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun Başarısı Dikkati Çekiyor.

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) normal sezonun ardından play-off'ta mücadele edecek yabancı oyuncuların istatistik sıralamalarında, milli basketbolcular Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun başarısı dikkati çekiyor.

Batı Konferansı takımlarından Utah Jazz'da forma giyen Okur, normal sezonu 17 sayı ortalamasıyla kapatarak, play-off'ta mücadele edecek yabancı oyuncular arasında en çok sayı atan 5. oyuncu oldu. Bu kategoride birinciliği, Dallas Mavericks'te oynayan Alman forvet Dirk Nowitzki 25,8 ortalamayla elde ederken, Fransız oyun kurucu Tony Parker da 21,9 ile ikinci sırada yer aldı. Çinli pivot Yao Ming 19,6 ortalamayla üçüncü oldu.

Normal sezon sonunda 7,7 ribaunt ortalaması tutturan Okur, bu kategoride ise üçüncülüğü elde etti. Ribaunt sıralamasında Kanadalı pivot Samuel Dalembert 8,6 ortalamayla ilk sırada yer alırken, bu oyuncuyu 8,3 ortalamayla Nowitzki takip etti.

Doğu Konferansı'nda mücadele eden Orlando Magic'in yıldız oyuncusu Hidayet Türkoğlu da play-off'ta yer alacak yabancı oyuncular arasında en çok asist yapan ikinci basketbolcu oldu.

Ligde geçen sezon, en çok gelişme gösteren oyuncu ödülünü alan Türkoğlu, normal sezonda yakaladığı 4,9 asist ortalamasıyla bu kategoride ikinciliği elde ederken, Tony Parker 6,9 ile ilk sırada yer aldı. Arjantinli forvet Emanuel Ginobili de 3,6 ortalamayla kendine üçüncülükte yer buldu.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title