Haberler

Musa Aydın: "Belirsizlik ortadan kalktı"

Güncelleme:

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları hakkında konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Belirsizlik sporcularımızı da olumsuz etkilemişti.

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları hakkında konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Belirsizlik sporcularımızı da olumsuz etkilemişti. Bu erteleme kararı ile belirsizlik ortadan kalktı" dedi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) koronavirüs nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı ertelediğini açıklamasının ardından Türkiye Güreş Federasyonu Musa Aydın, konuya ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

Belirsizliğin sona ermesinden dolayı rahatladıklarını belirten Başkan Aydın, "Önce Macaristan sonra da Bulgaristan'da yapılması planlanan olimpiyat elemeleri iptal edilmişti. Ayrıca güreşçilerimiz günlerdir antrenman yapamıyorlar. Telefon yoluyla sürekli olarak kendilerini takip ettik. Ama bu belirsizlik sporcularımızı da olumsuz etkilemişti. Bu erteleme kararı ile belirsizlik ortadan kalktı. Şimdi öncelikle bu virüsün ülkemizden tamamen gitmesini bekleyeceğiz. Yetkililerin uyarılarını dikkatle takip etmeye devam edeceğiz. Biz her zaman önce sağlık diyoruz. Tehlike geçtikten sonra teknik heyetimizle birlikte yeni bir çalışma programı hazırlayacağız. Ardından da UWW'nin belirleyeceği tarihlerde yapılacak kotalarda başarılı olup, 2021 Tokyo olimpiyatlarında yine Türkiye'nin en başarılı branşı olmak için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Taha Akgül en büyük altın madalya adayımız"

Taha Akgül'ün olimpiyatlar öncesinde sakatlık yaşamasıyla morallerinin bozulduğunu da dile getiren Musa Aydın "Taha Akgül bizim en büyük altın madalya adayımız. Dolayısıyla bu erteleme onun da daha iyi hazırlanmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Aydın, açıklamasının sonunda da tüm vatandaşlara seslenerek, "Şu an tüm dünya önemli bir sağlık tehlikesiyle karşı karşıya. Lütfen işiniz olmadığı sürece evden çıkmayın. Evde kal, sağlıklı kal Türkiye" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Musa Aydın Türkiye Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title