Haberler

Mesut Özil, Mavi Kart uygulamasıyla Fenerbahçe'de Türk statüsünde oynayacak

Güncelleme:

Fenerbahçe'nin transfer için İstanbul'a getirdiği dünyaca ünlü yıldız Mesut Özil hem büyük bir coşku yaşattı hem de arka arkaya rekorlar kırdı. Başarılı futbolcunun gelişi tarihi görüntüleri ortaya çıkardı. Öte yandan sarı-lacivertli takımda Mesut Özil kadroya girdiği zaman Türk statüsünde forma giyecek.

Fenerbahçe'de Mesut Özil sevini yaşanıyor. Sarı-lacivertli takımın İstanbul'a getirdiği dünyaca ünlü yıldız büyük bir coşku yarattı, arka arkaya rekorlar kırdı.

32 yaşındaki futbolcunun geliş anı, gelişi ve sonrasında yaşananlar dikkatlerden kaçmadı. Fenerbahçe taraftarları özel jetle Londra'dan İstanbul'a gelen Özil ve ailesinin uçuşunu Flight Radar24 üzerinden izledi. 312 bin kişiye kadar izleme sayısının çıkmasıyla sitede rekor kırıldı. Ayrıca Fenerbahçe'nin 2 gün önce Twitter'da yaptığı 'Gel gündüzle gece olalım' paylaşımı 600 bin beğeniyi aşarak Türkiye'de etkileşim rekorunu kırmayı başardı.

MAVİ KART UYGULAMASIYLA TÜRK STATÜSÜNDE OYNAYACAK

Sarı-lacivertli takımda Mesut Özil kadroya girdiği zaman Türk statüsünde forma giyecek. Almanya Milli Takımı'nda oynayan ve Alman pasaportu olan Özil, buna karşın doğumla Türk vatandaşı olup, izinle Türk vatandaşlığından çıkanlara ve onların 3.derece alt soylarına verilen Mavi Kart uygulaması sayesinde Türk statüsünde olacak.

FORMALI FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Fenerbahçe forması giymesi için geri sayıma geçilen Mesut Özil, sosyal medya hesaplarından flaş bir açıklama yaptı. Özil, çocukken giydiği Fenerbahçe formasıyla şimdiki halinin fotoğrafını paylaştı. Geçmiş ve gelecek yorumuyla taraftarlara paylaşan 32 yaşındaki futbolcu sarı-lacivertli kalpler koydu.

5 GÜN KARANTİNADA KALACAK

Öte yandan Mesut Özil 5 günlük karantina sürecine girdi. Özil, Başakşehir'de eşi Amine Gülşe'nin annesinin evinde bu süreci geçirecek.

(Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mesut Özil Fenerbahçe İstanbul Spor Haberler

500

Yorumlar (15)

123:

Kendini alman hissederken mi Türk forması giyecek? Hadi yaa

14
7
yanıtYanıtla
adamın biri:

Profesyonel bir futbolcu olarak şerefiyle onuruyla Fenerbahçe forması giyecek. Olayı başka yerlere çekmeye gerek yok.

yanıt5
yanıt6
Kim Türk?:

Kim Türk? mesut mu? Kendimi Alman gibi hissediyorum diyen mesut mu?

8
8
yanıtYanıtla
.:

ahhahaha ben de almanyada yaşasam aynısını derdim 15 yaşında altına araba geçse sende derdin boş yapma düdük

yanıt12
yanıt4
hulk:

bu adama o statü verilmemeli o kadar açıklama yaptıktan sonra

5
8
yanıtYanıtla
x:

bulur bir kılıfını oynatırsınız dert ettiğiniz şeye bakın

7
2
yanıtYanıtla
Mehmet Yılmaz:

Herseyi kilifina uydurmakta ustumuze yok. Illa ki bir yolunu buluyoruz. Hep bir katakulle.

5
4
yanıtYanıtla
Alamanya ahın):

daha yeni mi Türk oluyor bu Türk?çifte vatandaşlık neden tanımamış Almanya acaba? alamancı olan varsa açıklayabilir mi ? Türk''e Türk demesen de o aslında Türktür.

7
0
yanıtYanıtla
MAVI KART´LI:

cifte vatandaslik alman yasalarina göre yasak ve suctur ancak anayasasinda vatandasliktan cikarilmaz ibaresi bulunan ülkelerden gelenlere cifte vatandaslik hakki taniniyor almanya yillardir Türkiyeyi bu hususta uyariyor anayasada bir ilave yaparak türklerin bu mahrumiyetinin düzeltilmesini istedi mesut yilmaz ve kohl hükümetleri yaptigi anlasma ile cifte vatandaslik yolu tamamen kapandi alman vatandasligina izinli gecenler tekrar türk vatandasligina gecmek isteyince Türkiye almanyaya bildirdi

yanıt0
yanıt0
Tarafsız:

Alman futbolcu. Ama Fenerasyon hemen çaresini bulur merak etmeyin.

2
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title