Haberler

Messi ve Mbappe finale damga vurdu! İşte Dünya Kupası'nın gol kralı

Güncelleme:

2022 Dünya Kupası'nı penaltılarda Arjantin kazandı. Uzatmaların 3-3 bittiği karşılaşmada Arjantin'in 2 golünü Messi, Fransa'nın 3 golünü ise Mbappe kaydetti. Dünya Kupası'nda mutlu sona Messi ulaştı, krallık tacını ise Kylian Mbappe giydi.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda devler karşı karşıya geldi. Arjantin ile Fransa'nın kapışmasında kazanan penaltılarda belli oldu.

İLK YARI VE İKİNCİ YARIDA SENARYO BAMBAŞKA

Arjantin, Fransa'yı ilk yarım saatte perişan etti. 36'da skoru 2-0'a getiren Arjantin, son şampiyon Fransa'ya şut bile attırmadı. 23'te penaltıdan Messi perdeyi açtı, 36'da Di Maria skoru 2-0'a getirdi. Fransa, ilk yarıda iki değişiklik birden yapmak zorunda kaldı. Ancak bu hamle sonucu değiştirmedi. Mbappe, 80'de attığı penaltı golüyle Fransa'yı umutlandırdı. 81'de bir kez daha sahneye çıkan Mbappe, maçı uzatmaya gördü.

Messi ve Mbappe finale damga vurdu! İşte Dünya Kupası'nın gol kralı

UZATMALARDA DÜELLOYA GİRDİLER

Arjantin, 108. dakikada Messi'nin attığı golle 3-2 öne geçti. Mbappe, 117'de attığı penaltı golüyle karşılaşmayı penaltılara taşıdı.

ARJANTİN HATA YAPMADI

Penaltı atışlarında kazanan 4-2'lik skorla Arjantin oldu. Tangocular'ın 36 yıllık hasreti Katar'da bitti. Lionel Messi, turnuvayı 'Kral' olarak tamamlayamadı.

KRAL MBAPPE

Lionel Messi, 2022 Dünya Kupası'nı 7 golle tamamladı. Ancak kral tacını giyemedi. Fransa'nın 23 yaşındaki yıldızı Mbappe, 2022 Dünya Kupası'nı 8 golle bitirdi. 2022 Dünya Kupası'nın gol kralı Mbappe, kupanın kazananı ise Messi oldu.

MARADONA'YI YAKALADILAR

Lionel Messi turnuvayı 7 gol ve 3 asistle tamamladı. Kylian Mbappe ise 8 gol, 2 asist yaptı. Öte yandan bir Dünya Kupası'nda 10 gole direkt etki eden oyuncu sayısı 3'e çıktı. Maradona, 5 gol 5 asistle zirvede tek başına bulunuyordu.

Dünya Kupası'nda gol krallığı listesi şöyle:

  • 8 - Kylian Mbappe
  • 7 - Lionel Messi
  • 4 - Olivier Giroud
  • 4 - Julian Alvarez
  • 3 - Enner Valencia
  • 3 - Bukayo Saka
  • 3 - Goncalo Ramos
  • 3 - Alvaro Morata
  • 3 - Richarlison
  • 3 - Cody Gakpo
Kaynak: Haberler.com / Spor

Kylian Mbappe Lionel Messi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (1)

Hakan Erdemanar:

HAKEM FRANSAYI KATLETTI RESMEN.. ARJANTINE BARIZ 2 KIRMIZI VAR ARJANTIN PENALTISI UYDURUK TAMAMEN ŞİKE

4
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title