Haberler

    Mercedes'e gitmiyor, Red Bull'da kalıyor

    Gerek sürüş tarzı gerek padoktaki karakteriyle Formula 1’in en agresif pilotlarından olan Max Verstappen, geçtiğimiz sezonu sürücüler klasmanında üçüncü sırada tamamlamıştı.

    Gerek sürüş tarzı gerek padoktaki karakteriyle Formula 1’in en agresif pilotlarından olan Max Verstappen, geçtiğimiz sezonu sürücüler klasmanında üçüncü sırada tamamlamıştı. Hollandalı pilot, 278 puan toplayarak her iki Ferrari sürücüsünü, Charles Leclerc ve Sebastian Vettel'i, geride bırakarak sezonu başarılı bir şekilde noktalamıştı.

    Verstappen’in Red Bull’la olan kontratı 2020 sezonunun sonunda bitiyordu. Başta Mercedes olmak üzere birçok takımdan teklif alan 22 yaşındaki pilot, takımında kalmayı seçerek sezon başlamadan tercihini yapmış oldu.

    Max, takımıyla sözleşme yenilemesine dair sosyal medya hesabından, "Red Bull Racing ile 2023 sezonunun sonuna kadar yarışacağım için çok mutlu ve gururluyum. Bu yolculuğa birlikte başladık ve ilk günden beri beni daima desteklediler. Red Bull ve Honda ile birlikte dünya şampiyonluğu için mücadele etmek istiyoruz. En iyisi henüz gelmedi." açıklamasını yaptı.

    Red Bull tulumuyla ilk yarışına 2015 Avustralya Grand Prix’inde çıkan Verstappen, o sezon bittiğinde sürücüler klasmanında 12. sırada yer alıyordu. Ertesi sezon beşinci basamağa kadar tırmanıp dikkatleri çekerken 2017’de altıncı ve 2018’de dördüncü basamağı alarak çizgisini korudu. Geçtiğimiz sezonu üçüncü tamamlaması ve sezon boyunca sergilediği performans, Hollandalı üzerindeki dikkatleri arttırdı.

    Verstappen 2015’ten beri 102 yarışta direksiyonun başına geçti. Bu yarışlarda sekiz galibiyet aldı, iki pol pozisyonunu ele geçirdi ve 31 podyumda yer aldı. Yedi kez de yarışın en hızlı turuna imza attı. Sekiz farklı Red Bull modeliyle toplam 948 puan toplayan Hollandalı, yarışların 502 turunda liderdi. Max, yalnızca 21 kez yarış dışı kaldı, altı farklı takım arkadaşı ve iki farklı motor üreticisiyle çalıştı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Max Verstappen Formula 1 Mercedes Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title