Haberler

    Japonya Yunan Duvarını Delemedi: 0-0

    Japonya, ilk yarıda 10 kişi kalan Yunanistan'ın savunmasını 90 dakika boyunca aşamadı ve karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

    Dünya Kupası C grubunda ilk maçlarını kaybeden Yunanistan ile Japonya karşı karşıya geldi. Baştan sona oyunun kontrolünün Japonya #39;da olduğu karşılaşmada Yunanistan ilk yarıda 10 kişi de kalınca oyunu tamamen kendi yarı sahasında kabul etti. Japonlar #39;a gol şansı tanımayan Yunanistan rakibi ile 0-0 berabere kalarak puanları paylaştı ve iki takım da şansını son maçlara taşıdı.

    Maç Japonya #39;nın kontrolünde başladı. Alberto Zaccheroni #39;nin öğrencileri ilk dakikalarda yerden dikine paslarla çevikliklerini kullanarak Yunanistan savunmasını aşmaya çalıştı. Yunanistan ise Mitroglou, Samaras ve Kone üçlüsünün fiziksel üstünlükleri ile Japonya #39;yı zorlamaya çalıştı. Ancak ilk 15 dakika geride kalırken iki takım da etkili pozisyonlar bulmakta zorlandı.

    JAPONYA SAZI ELİNE ALDI

    Oyunun kontrolünü tamamen eline alan 21 #39;inci dakikada Japonya, ilk kez etkili geldi. Ceza sahası yayına sokulan Osako sağ ayağı ile uzak köşeye plase bir vuruş gönderdi, Top az farkla yandan auta çıktı. 29 #39;uncu dakikada Japonya bir kez daha gole yaklaştı. Kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşta Honda sol ayağı ile etkili bir vuruş yaptı ama Karnezis topu çelmeyi başardı.

    YUNANİSTAN 10 KİŞİ KALDI

    Yunanistan #39;ın yıldız ismi Mitroglou, 35 #39;inci dakikada sakatlanınca belinden sakatlanarak yerini Gekas #39;a bıraktı. Zorunlu yapılan bu değişiklikten sonra da Yunanistan #39;ın oyun anlayışında her hangi bir değişiklik olmadı.

    38 #39;inci dakikada 27 #39;inci dakikadan sarı kartı bulunan Katsouranis, tecrübesine yakışmayacak bir zamanlama hatası yaparak ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. . İlk yarının son bölümlerinde 10 kişi kalmanın hırsı ile Yunanistan biraz daha cesur oynamaya başladı. 40 #39;ıncı dakikada Torosidis ceza sahası önünden çok sert bir şut çıkardı, Kawashima son anda uzanarak topu çelmeyi başardı. Kalan bölümde iki taraf da eşitliği bozamadı ve ilk ayrı 0-0 sona erdi.

    KONTROL JAPONYA #39;DA AMA...

    Oyunun kontrolü ikinci yarıda da Japonya #39;nın elindeydi. Ama kapanan Yunanistan savunmasını aşmakta zorlanmaya devam ettiler. İkinci yarının ilk tehlikeli atağını ise Yunanistan geliştirdi. 60 #39;ıncı dakikada kullanılan köşe vuruşunda Gekas etkili bir kafa vuruşu yaptı. Direk dibine giden topa iyi uzanan Kawashima gol engel oldu.

    JAPONYA GOLE YAKLAŞTI

    Etten duvar ören Yunanistan savunmasını ilk kez 68 #39;inci dakikada aşmayı başaran Japonya gole çok yaklaştı. Kagawa #39;nın muazzam pasında Uchida sağdan ceza sahasına girdi, tek topta kale önündeki Okubo #39;yu buldu ama yıldız ismin şutu kaleye değil tribünlere gitti. Oyunun kontrolünü tamamen eline alan Japonya baskıyı giderek arttırmaya başladı. 71 #39;inci dakikada sol kanattan yapılan ortada ceza sahasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Uchida #39;nın reaksiyon vuruşunda top az farkla auta gitti.

    YUNANİSTAN ETTEN DUVAR ÖRDÜ

    Son bölümlerde savunmasını altı pas çizgisine kadar çeken Yunanistan, tüm hatları ile yüklenen Japonya #39;nın baskısına direnmeyi başardı ve 10 kişi kaldığı maçtan 0-0 #39;lık beraberlikle 1 puan almayı başararak gruptan çıkma şansını son maça taşımayı başardı.

    İki takım son maçlarını 24 Haziran Salı günü oynayacak. Japonya, gruptan çıkmayı garantileyen Kolombiya ile Yunanistan ise Fildişi Sahili ile karşılaşacak.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Yunanistan Japonya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title