Haberler

Griezmann, Uygur Türklerine yönelik tutumu nedeniyle Çinli firma ile anlaşmasını sonlandırdı

Güncelleme:

Barcelona'nın Fransız golcüsü Antoine Griezmann, Çin'in Doğu Türkistan'daki faaliyetleri nedeniyle Çinli teknoloji devi ile reklam anlaşmasını iptal etti.

Dünyaca ünlü futbolcu Antoine Griezmann, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Çin'in Doğu Türkistan'daki faaliyetleri nedeniyle Çinli teknoloji devi ile reklam anlaşmasını iptal ettiğini duyurdu.

La Liga takımlarından Barcelona'da forma giyen Fransız millî futbolcu, Çin teknoloji devinin Uygur Türklerine yönelik yüz tanıma sistemi geliştirilmesine katkı sağladığının ortaya çıkmasının ardından bu şirketle bağını kopardığını açıkladı. Barcelona da oyuncuları Griezmann'ın aldığı karara destek verdi.

UYGUR TÜRKLERİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Kişisel Instagram hesabından da açıklama yapan Griezmann, "Çin teknoloji devinin yüz tanıma yazılımı kullanarak "Uygur uyarısı "geliştirilmesine katkıda bulunduğuna dair güçlü şüphelerin ardından, bu şirketle ortaklığımı derhal sonlandırdığımı duyuruyorum. Çin teknoloji devini bu suçlamaları basitçe reddetmeye değil, bu kitlesel baskıyı kınamak için mümkün olan en kısa sürede somut adımlar atmaya ve insan haklarına saygıya katkıda bulunmak için de etkisini kullanmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Çin Halk Cumhuriyeti Uygur Haberler

500

Yorumlar (23)

TÜRKÜM TÜRK:

dünya beşten büyüktür diyen zatı muhterem efendi şu haberi okumalı ve düşünmeli diycem bir anda aklıma kurumlarımız üzerindeki T. C. ibaresini kaldırttıkları aklıma geldi !!!

9
7
yanıtYanıtla
Memoli:

Darısı filistinlileri arapaları Afrikalıları savunmada aslan kesilen ama Uygur Türklerinin uğradığı zulme sesi çıkmayan birilerinin başına

15
1
yanıtYanıtla
Erkan:

Niye sen guclunun mu yanindasin

yanıt0
yanıt3
ERKAN:

BİZ TÜRKİYE OLARAK NE YAPTIK?

12
0
yanıtYanıtla
veysel:

Akşama kadar yakındığımız dolar çıktı euro çıktı türklüğü karşı savaş muamelesi ile dünya ile kavga ediyoruz islamiyet veya dinimiz umrumuzda değil ama elin yabancısı bizim müslümanımıza sahip çıkıyor.

9
2
yanıtYanıtla
Gezgin:

Adamsın!

8
0
yanıtYanıtla
dış mihrak:

griezmann anne tarafından aslen kürt asıllı türktür. anne tarafı bingöl karlıovadan fransaya göçmüştür

5
3
yanıtYanıtla
İÇ MİNNAK:

doğru söylüyorsun, messi''de anne tarafından Mersinlidir, annesi de yörük türkmenlerindendir. :))

yanıt4
yanıt0
get lanhadi sende:

geri zekalı ya:)) sen hiç isabelle diye kurt ismi duydunmu??? annesi hastane temizlikcisiydi aslende portekiz kökenlidir. . . babası zaten fransız kökenli alsas belediye meclis üyesi idi .

yanıt2
yanıt2
get lanhadi sende isimli şahıs:

hadi yaa, adamda gerçeğine demedi zaten şaka yapıyor. iq derecen kaç senin acaba

yanıt1
yanıt0
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title