Haberler

Gençlerbirliği, Dusco Tosiç ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği, Sırbistan'ın Kızılyıldız takımından defans oyuncusu Dusko Tosiç'i 3 yıllığına renklerine kattı.

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği, Sırbistan'ın Kızılyıldız takımından defans oyuncusu Dusko Tosiç'i 3 yıllığına renklerine kattı.

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Başkent Temsilcisi, Sırp defans oyuncusu Dusko Tosiç ile 3 yıllık anlaşma sağladı. A Milli Takım forması altında 11 maçta bir gol kaydeden Tosiç profesyonel kariyeri boyunca, OFK Belgrad, FC Sochaux, Werder Bremen, Porstmount, Q.Park Rangers ve Real Betis gibi kulüplerde forma giydi.

Gençlerbirliği Beştepe Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, kulüp menajeri Cem Onuk, medya sorumlusu Enis Safi, basın sözcüsü Hakan Kaynar, yönetim kurulu üyeleri Kemal Yurtta Kalan, Hıfzi Kuruşa ile yeni transfer Dusco Tosiç katıldı.

Onuk, Sırp oyuncu Tosiç'in bu sezonki transfer çalışmaları içerisinde yer alan önemli dört oyuncudan birisi olduğunu söyleyerek, "Uzun uğraşlardan sonra gerçekten İlhan Bey de fedakarlıklar yaptı ve arkadaşımızı kadromuza kattık" dedi.

Tosiç'in milli takımda, son oynadığı Fransa, İspanya ve İsveç maçlarında kaptan olarak sahaya çıktığını belirten Onuk, "Aslında daha önce farklı şartlarda anlaşmıştık ancak bu son oynadığı 3 maç hem işimizi zorlaştırdı hem de gerçekten zorlu bir transfer periyodu oldu. Aramıza katıldığı için çok mutlu olduk" diye konuştu.

Onuk, Gençlerbirliği olarak transferde çıtayı yükselttiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Ülkelerinin milli takımlarının elit oyuncuları ve oynadıkları ligleri geldikleri zaman siz de göreceksiniz, oynadıkları futbolla herkesin beğenisini kazanacaklarına inancım tam. Kendisi Avrupa'nın major liglerinde forma giydi, üst düzey top oynadı. Onun için bu tip oyuncu sayımızı arttırırsak Gençlerbirliği de seviyesini yükseltecektir. Yabancı anlamında ilk transferimiz olarak görüyorum. Çarşamba gününe kadar diğer transferlerimiz de sonuçlanacaktır. Gençlerbirliği'ne hayırlı olsun."

Öte yandan Cem Onuk,daha yüksek teklif veren takımlar olmasına rağmen Sırp oyuncu için 600 bin euro bonservis bedeli ödeyerek renklerine bağladıklarını kaydetti.

Gençlerbirliği ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Sırp oyuncu Tosic ise, "Çok organize olmuş, çok güzel bir kulübe gelip imza attığım için çok mutluyum" dedi. Türk futbolunu son yıllarda yakından takip ettiğini anlatan Sırp oyuncu, Gençlerbirliği'nin UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı son maçta kaçırdığını bildiğini belirtti.

Tosic'in Gençlerbirliği'ni seçmesindeki en büyük etken olarak şöyle konuştu:

"Öncelikle Gençlerbirliği'nin benimle ilgilenmesi, beni bu kulübe getirmek için insanların efor sarf etmesi buraya gelmemde en büyük etkendir. Çok iyi niyetlilerdi ve beni gerçekten buraya getirmek istediklerini gördüm."

YENİ TRANSFER ÇALIŞMALARI

İmza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kulüp Menajeri Cem Onuk, yeni transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rangers takımından Mervan Çelik'in transferine ilişkin konuşan Onuk, "Bütün konularda anlaştık. Türkiye'ye gelmeye ikna etmeye çalışıyoruz. Fakat çok talibi var. İngiltere'den, Hollanda'dan, İsviçre'den, Fransa'dan. Bizim şanssızlığımız bu oyuncuların milli maçlarda çok iyi performans sergilemesi. Son maçlarda 3 gol atıp 1 asist yapınca enteresan, bana 'ben bu maçları oynamadan anlaşmam' dedi. Parayla çözülecekse çözeceğiz. Onu da takımımıza katacağız. Diğer arkadaşlarımızla bir sorun gözükmüyor" dedi.

Tosiç'in eşinin ünlü bir şarkıcı olduğunu belirten Onuk, transfer listesindeki Lekiç'in eşinin ise ünlü bir manken olduğunu hatırlatarak, bu oyuncunun eşinin İspanya'da çalışması nedeniyle orada kalmayı istediğini kaydetti. Transfer listesindeki Jimmy'de ise bir sorun olmadığını ve bir sorun olmadığını kaydeden Onuk, Trabzonspor'un Soner'i transfer girişimine ilişkin, şunları kaydetti:

"Resmi bir anlaşmamız yok ama Trabzonspor'la ama oyuncu dün anlaşmış. İlhan Bey'in de Trabzonspor yöneticileriyle bir anlaşması mevcut sözlü olarak, yazılı bir şey olmadı. Ancak söz, bazen yazıdan önemli Soner Trabzonspor da diyebiliriz."

Diğer taraftan Onuk, genç oyuncularla başlayıp eksiklik hissettiklerinde takviye yapacaklarını bildirdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Gençlerbirliği Trabzonspor Fransa Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title