Haberler

Galatasaray, Mohamed'in ceza almaması için MHK'ye başvurdu

Güncelleme:

Galatasaray Kulübü, olaylı MKE Ankaragücü karşılaşmasında kırmızı kartla oyun dışında kalan Mostafa Mohamed için, kırmızı kartın hatalı olduğunun tespitinin yapılması adına Merkez Hakem Kurulu'na başvurulduğunu açıkladı. Sarı-kırmızılılar, 2007 yılında Rüştü Reçber'in kırmızı kart görüp ceza almamasını emsal gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüzce, Süper Lig'in 28. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Galatasaray müsabakasında futbolcumuz Mostafa Mohamed'in kırmızı kartla ihracı kararının ciddi ve aşikar derecede hatalı olduğuna dair tespit yapılması ve bu tespitlerin yazılı olarak ilgili kurumlara ve kulübümüze bildirilmesi konusunda 24.10.2007 tarih ve 08-07/774 ve 08-07/775 sayılı Merkez Hakem Kurulu kararı emsal gösterilerek Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na başvurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray, Mohamed'in kırmızı kartının iptali için MHK'ye başvurdu

GALATASARAY'IN GÖSTERDİĞİ EMSAL

Galatasaray, Mostafa Mohamed'in kırmızı kartıyla ilgili başvurusunu, 2007 yılında Beşiktaş forması giyen Rüştü Reçber'in gördüğü kırmızı kart sonrası deneyimli kaleciye ceza verilmemesine dayandırdı. O dönem oynanan Trabzonspor maçında Rüştü Reçber, ceza alanı dışında topu göğsüyle almış ancak yardımcı hakemin uyarısıyla Bülent Yıldırım Rüştü'ye kırmızı kart görmüştü.

Beşiktaş'ın başvurusu sonucu TFF, Rüştü Reçber'e ceza vermemişti.

TFF'nin o açıklaması şu şekilde:

"Rüştü Reçber (Beşiktaş A.Ş. futbolcusu) 20.10.2007 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş.- Beşiktaş A.Ş. müsabakasında; müsabaka hakemi tarafından futbolcu Rüştü Reçber'in oyun kuralları gereği (bariz gol şansını önlemesi nedeniyle) müsabakadan çıkarılması kararının dosya kapsamı, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'nın 24.10.2007 tarih ve 08-07/774 ve 08-07/775 sayılı yazıları karşısında ciddi ve aşikar bir yanlış karar (haksız olarak oyundan çıkarılma) olduğu vicdani kanaata, Milletlerarası esaslara ve teamüllere uygun olarak ve 8813 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 1.maddesi, Türkiye Futbol Federasyonu Çalışma, Usul ve Esaslarına Dair Ana Statü'nün 4/b ve 51.maddesi, Futbol Disiplin Talimatı'nın 1.maddesi, FIFA ve UEFA Disiplin Talimatları, 11.01.2005 tarih ve 948 sayılı FIFA Sirküleri uyarınca adı geçen futbolcunun; Futbol Disiplin Talimatı'nın 63/b fıkrasına göre otomatik olarak takip eden ilk resmi müsabakaya katılmama cezasının uygulanmasına yer olmadığına karar verilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Merkez Hakem Kurulu MKE Ankaragücü Galatasaray Haberler

500

Yorumlar (18)

Kemal:

Ağla concon ağla

6
14
yanıtYanıtla
Sallamasyon:

Yok artik ya bu gayse isin iyice civkini çıkardı emsal gosterdigi yilda VAR yok hakem göğüsle mudaheleyi uzak kalip yanlis yorumlayip el diye kırmızı veriyor. Ancak burada yil olmus 2021 var hakemleri de ekran basinda izliyor yanlis bir karar aninda mudahele etmek için adam dirsek vuruyor neymis kafasını dirsege goturmusmus oldu benimde dayimin cocuklari mermiye kafa atiyordu zaten

5
13
yanıtYanıtla
Burhan:

Yok artık ya. . . Maçı da iptal edip 3 puan versinler. . . .

6
9
yanıtYanıtla
Hak aranıyor neden bahsediyorsun sen:

Adam kırmızı kartlık haraket yapmadı belli izlememişssiniz konusuyorsun

yanıt6
yanıt6
yavuz:

Normaldir bunlar alışıklar kurallar gs ye başka çalışır yıllar önce gökhan zan kırmızı kart cezalısıyken karar erteleme diye Türkiye tarihinde görülmemiş kararla oynamaya devam etmişti.

7
6
yanıtYanıtla
Canmen:

. . . evet ayni dönemde Terim cezasida. . . !!!

yanıt0
yanıt1
Yusuf:

Bari yorum yazmayın. Biraz yüzünüz kızarsın ya.Sağlık çalışanlarının ismini bile bu dönemde pis işlerinize karıştırdınız. Daha ne diyelim susun ve utanın.

yanıt1
yanıt0
drjohnfire:

yusuf haftayada yusuf yusufsunuz.

yanıt2
yanıt2
aa:

pozisyonu normal olarak yavaşlatmadan izlerseniz adamın kontrolsüz bir şekilde mostafaya çarptıgını görürsünüz , toslama gibi olmuş, yavaş çekim gözü ve insanı yanıltıyor. . . . . . . . . .

5
4
yanıtYanıtla
Erhan:

Ne diye ağlıyorsun kos koca Galatasaray kulübü elinde falcao var oynat 2 maç sanki falcao amatör topçu, şimdiye kadar kaç penaltı kazandınız bir bakın ağlamayın

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title