Haberler

Türk futbolunda yeni kriz! Kulüpler Birliği'nin isteğine rağmen yabancı kuralı değişmedi

Güncelleme:

TFF, Kulüpler Birliği'nin değişiklik isteğine karşın yabancı oyuncu sınırlaması konusunda tavrını değiştirmedi. Süper Lig'in 2021-22 sezonunda kulüpler, 14 yabancı futbolcuyu tescil ettirebilecek ancak sahada en fazla 8'i yer alabilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yönetim kurulunun kararıyla profesyonel liglerde ilan edilen takım sayılarını ve yürürlüğe giren hususları duyurdu.

TRANSFER TAKVİMİ BELİRLENDİ

TFF'den yapılan açıklamaya göre, yarın başlayacak 1. transfer ve tescil dönemi 8 Eylül'de bitecek. 2. transfer ve tescil dönemi ise 12 Ocak 2022-8 Şubat 2022 tarihleri arasında olacak.

BU SEZON 4 TAKIM ALT LİGE DÜŞECEK

TFF Yönetim Kurulu tarafından verilen karara göre, 2021-2022 sezonunda profesyonel liglerdeki takım sayıları ile terfi ve tenzil sayıları şöyle:

Süper Lig: 20 Takım (4 takım TFF 1. Lig'e düşecek)

TFF 1. Lig: 19 takım (3 takım Süper Lig'e yükselecek, 4 takım TFF 2. Lig'e düşecek)

TFF 2. Lig: 39 takım (2 grup) (Toplam 3 takım TFF 1. Lig'e yükselecek, toplam 8 takım TFF 3. Lig'e düşecek)

TFF 3. Lig: 55 takım (3 grup) (toplam 6 takım TFF 2. Lig'e yükselecek, 12 takım alt lige düşecek)

TFF GERİ ADIM ATMADI

Süper Lig kulüpleri, 2021-2022 sezonunda en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirerek A takım listesi ile müsabaka isim listesinde bulundurabilecek. Bu futbolculardan en fazla 8 futbolcuya aynı anda sahada yer alabilecek. 2022/23 sezonunda ise toplam 12, sahada 7; 2023/24 sezonunda de toplam 10, sahada 6 yabancı oyuncu bulunabilecek.

KULÜPLER BİRLİĞİ İTİRAZ ETMİŞTİ

Kulüpler Birliği, TFF'nin yabancı kuralı kararıyla ilgili olarak Tahkim Kurulu'na iptal başvurusu yapmıştı. Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklamada, "Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu kararı ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu kuralı ile ilgili almış olduğu karara TFF Tahkim Kurulu nezdinde iptal başvurusu gerçekleştirilmiştir" ifadesi kullanılmıştı. Kulüpler Birliği, TFF'nin aldığı yabancı kararının iptaline ilişkin Tahkim Kurulu'na resmi başvuruyu yapmıştı.

Kaynak: AA / Spor

Nihat Özdemir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (7)

Serkan Baş:

Çünkü Fener öyle istiyor...

21
28
yanıtYanıtla
Engin Turan:

Takımların adı Türk gercekte kendileri Afrika takımı olmuş Böyle düzende futbolcular yetişmiyor Galler gibi 3 milyonluk bir ülke beş atardık diyor Bu ülkede futbol öldü Harbi işi ticarete döktüler kumar bahis oldu 8 yabancı çok fazla

19
16
yanıtYanıtla
Ay kural:

Hiç yabancı oynatmamaları gerekiyor. Milli Takım başarısı ortada. Gol atamadan turnuva bitirdik. On dört yabancı çok fazla. Takımlara dört yabancı yeter. İki sahada iki dışarıda kardeşim.

1
4
yanıtYanıtla
Ali Kemal BATUMLU:

Yabacıyı kısıtlayacaklarına ülkemde oynayacak yabancının kalitesini artıracak kurallar hazırlanmalı,birçok Avrupa ülkesinde yapılıyor,klüpler yabacı alacaksa örneğin ya milli takımda belli sayıda oynaması ya bir kupa kazanmış olması veyada yaşına göre oynadığı maç sayısına bakılmalı gibi kurallar konulmalı,bu seferde kenarda oturttuğun yabancıya ödediğin paraya yazık değilmi,yerlide nasılsa yerim garanti deyip dünyaları isteyecek geçmişte olmadımı,ben yabancının kısıtlanmasına karşıyım.

5
0
yanıtYanıtla
Ali Kemal BATUMLU:

Sistem kurulmuş,sömürü düzenine sürekli çanak tutuluyor.Yerli oyuncu desen yetişmiyor deniyor,oysa küçücük ülkeler milyar dolarlık topcuları yetiştiriyor,ülkemde adamcılık var,menajerinden antrönörüne kulüp başkanından çalışanına herkes kendi adamını koruyor,arkası olmayanlar alt liglerde çürüyüp gidiyor,yabancıyı kısıtlamanın ardında yatan gerçek adamcılığın geri gelmesidir.Milli takımı alet edip durumu vahim olarak adlandıranlarada sesleniyorum,hepsi avrupada oynuyor ya ne değişti...

3
0
yanıtYanıtla
Ali Kemal BATUMLU:

bu yanlıştan bir an evvel kurtulmak gerekir.Ne oyuncular geldi geçti,hak ettiği yere gelenin arkasında mutlaka birileri var ama hak etmediği halde klüplerimize atılan kazıkları saymakla bitmez,öncelikle ülkemde menejerlik konusu masaya yatırılmalı,arkasına medya desteği alan sağlamda menajeri olan herkes kazanıtor,birileri birilerinin sayesinde futbolu sömürüyor,bence yabancı kısıtlaması yerine kuralları işletmeli.

3
0
yanıtYanıtla
furkan komonovalı :

bu tff kime hizmet ediyor. kuluplere değil mi ? bu nasıl bir karardır

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title