Haberler

Çeşme'de Nba Rüzgarı

NBA'de oynayan Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yeni yıldızlar yetiştirmek ve keşfetmek için İstanbul'da başlattığı 'Talentcamp' İzmir serivenü için Çeşme"de gençlerle buluştu.etkinlikte Hido"nun NBA"de giydiği 4 takım Orlando Magic, S.Kings,"...

NBA'de oynayan Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yeni yıldızlar yetiştirmek ve keşfetmek için İstanbul'da başlattığı 'Talentcamp' İzmir serivenü için Çeşme"de gençlerle buluştu.

Hido Basketball Camp organizasyonu

kapsamında

düzenlenen

etkinlikte Hido"nun NBA"de giydiği 4 takım Orlando Magic, S.Kings, P.Suns ve San Antonio Spurs olarak 4 gruba ayrılan çocuklar, yeteneklerini sergilemenin heyecanını yaşıyor.Hidayet Türkoğlu ile birlikte Çeşme Ilıca Otel'de kampa girip, Çeşme Spor Salonu'nda eğitim alan 9-16 yaş arasındaki 95 sporcu, Hidayet Türkoğlu'nun yanı sıra İhsan Bayülken, Murat Aşkın ve NBA'nin "şut profesörü" lakaplı antrenörü Marvin Harvey'den dersler alıyor.

NBA ve WNBA'de Vince Carter, Ray Allen, Kobe Bryant ve Tamika Catchings gibi yıldızlarla çalışan Marvin Harvey'in şut çalışmaları ve Hido'nun bilgi ve deneyimlerini aktardığı bölümler genç yetenekler için büyük ilgi uyandırırken, Koordinatör Gökmen Ertem, tahmin ettiklerinden fazla bir taleple karşılaştıklarını,verimli bir kamp dönemi yaşadıklarını söyledi. "Hidayet Türkoğlu'yla birlikte uzun yıllardır gerçekleştirdiğimiz spor organizasyonlarından en önemlisini burada düzenliyoruz" diyen Ertem, "Hedefimiz; kampı geleneksel hale getirip her yıl daha fazla sayıda sporcuya ulaşıp, ülkemizde yeni yıldızlar keşfetmek" dedi. Basketbol Teknik Koordinatörü İhsan Bayülken ise katılımcıların kamp sayesinde paylaşım, eğlence, takım çalışması, özgüven, disiplin, motivasyon ve sporcu kişiliklerinin gelişeceğini vurgulayarak, "Ayrıca çocuklarımız kamp süresince fiziksel kapasitelerini artırarak basketbol becerilerini geliştirecekler" diye konuştu.

1 Temmuz'a kadar sürecek kamp sonunda katılımcılar, 2012 Hido Summer Basketball Camp özel sertifikası kazanacaklar ve başarılı oyunculara sponsor firmalar tarafından hediyeler verilecek. Ayrıca Hidayet Türkoğlu da genç sporculara özel ve sürpriz hediyeler sunacak. Kamp sonunda yapılacak seçmede dereceye girenler, Hidayet Türkoğlu'nun altyapı takımlarından birinde forma giyeceği açıklandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title