Haberler

Cem Papila'dan İlginç Açıklamalar

Zonguldak Kültür Eğitim Vakfı (Zokev) Tarafından Düzenlen Kent Kültürü Bienali Etkinlikleri Kapsamında Konuşan FIFA Kokartlı Eksi Hakemlerden Cem Papila, Federasyonun İçindeki Bazı Hukukçu Kişilerin Hukuku Bir Kenara Bırakarak Taraftarlık Yaptıklarını Söyledi.

Zonguldak Kültür Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından düzenlen Kent Kültürü Bienali etkinlikleri kapsamında konuşan FIFA kokartlı eksi hakemlerden Cem Papila, federasyonun içindeki bazı hukukçu kişilerin hukuku bir kenara bırakarak taraftarlık yaptıklarını söyledi.

Zonguldak Atatürk Kültür Merkezinde başlayan etkinlikler kapsamında "Zonguldak'ta Spor" paneli yapıldı. Panele FİFA kokartlı eski hakem Cem Papila da konuşmacı olarak katıldı. Futbol Federasyonu veya diğer federasyonlardaki hukuku uygulamakla yükümlü olan insanların hukukçu olmalarına rağmen göreve geldikten sonra kendi hukukçu kimliklerini bir kenara bırakmayı göze alarak, taraftarlıklarını ön plana çıkartarak düzensizliği körüklediğine inandığını belirten Papila, Türkiye'deki en büyük problemlerden

birinin de kendi içinde yetişmiş olan insanlardan yararlanmayı bilmemek olduğunu vurguladı.

Hakemliğin zor bir iş olduğunu ve adaleti sağlamakla görevli olduklarını, ama bir çok insanı mutlu edemediklerini kaydeden Papila, "Futbol sporun içerisindeki en büyük alan. Parasal anlamda, sermaye anlamında dünya çapında 250 milyar dolar gibi bir rakamdan söz edilirken, Türkiye'de bu rakam 1 milyar dolar civarında olduğu söyleniyor. Çok büyük paraların konuşulduğu bir ortamda ister istemez bir takım rekabet şartları, bir takım sıkıntılar, problemler ve hukuki itiraflar ortaya çıkıyor. Spor hukuku

özellikle son zamanlarda çok fazla gündeme gelen bir branş değil. Ülkemizde pek fazla bilinmeyen, çok fazla tartışılmayan ama yeni yeni tanınan bir husus. Ama şiddetin sebeplerinden biri ya da spordaki problemlerin sebeplerinden biri spordaki hukukun, bunu uygulaması gereken insanlar tarafından sağlıklı şekilde uygulanmamasından kaynaklanıyor. Kurumsallaşmak ve hukukun üstünlüğüne inanmak her şeyden önemli. Keyfilik olduğu sürece siz spordaki problemlerin üstünden gelemezsiniz, gelmeniz mümkün değil.

Önemli olan hukukun üstünlüğüne inanarak spordaki düzeni, adaleti sağlama düşüncesi içerisinde olmalıyız. Çünkü birkaç insanın bir arada bulunduğu ortamda rekabet de doğuyorsa ve bir takım ihtilaflar doğuyorsa herkesin ortak beklentisi adaletin sağlanmasıdır. Hakemlik gerçekten zor bir iş. Adaleti sağlamakla görevlisiniz ve o amaçla sahaya çıkıyorsunuz. Elinizden gelenin en iyisini yapma çabası içerisinde olsanız bile, bir çok insanı mutlu edemiyorsunuz. Futbol Federasyonu veya diğer federasyonlardaki

hukuku uygulamakla yükümlü olan insanlarımız da hukukçu olmalarına rağmen göreve geldikten sonra kendi hukukçu kimliklerini bir kenara bırakmayı göze alarak, taraftarlıklarını ön plana çıkartarak düzensizliği körüklediğine inanıyorum. Biz yıllardan beri bu camianın içerisindeyiz. Hukukçu olmamız büyük avantaj. Türkiye'deki en büyük problemlerden biri kendi içinde yetişmiş olan insanlardan yararlanmayı bilmemek. Konulara vakıf olan insanlardan, kişisel sebeplerden dolayı maalesef yararlanmasını bilmiyoruz.

En büyük derdimiz bu. Geçmişte bir takım sıkıntılarımız olmuş olabilir, geçmişte kişisel itilaflarımız olmuş olabilir. Ama görevimizi yaparken bu itilafların hepsini elimizin tersiyle bir kenara bırakmamız, bu milletin ve devletin geleceği için ve menfaati için üstümüze düşen görev ne ise bunu sonuna kadar icra etmemiz gerekiyor" dedi.

(ET-AK-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title