Haberler

Beko Basketbol Ligi...Efes Pilsen - Türk Telekom: 93 - 95

Beko Basketbol Ligi...Efes Pilsen - Türk Telekom: 93 - 95

BEKO BASKETBOL LİGİ...EFES PİLSEN - TÜRK TELEKOM: 93 - 95

Beko Basketbol Ligi'nde 8. haftanın kapanış maçında Türk Telekom deplasmanda konuk olduğu Efes Pilsen'i 95-93 yenerek önemli bir galibiyet aldı.

Beko Basketbol Ligi'nde 7 maçta 6 galibiyeti bulunan Efes Pilsen ile 2 galibiyetli Türk Telekom, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldiler. Hafta içinde antrenör değişikliğine giden Türk Telekom, Faruk Akagün'ün yerine getirilen Timuçin Meriç yönetimindeki ilk maçında büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Ray Wesson'un 28 sayı-16 ribaundluk performansıyla 93-95 kazandı.

Efes Pilsen, karşılaşmaya Nikola Vujcic'in pota altından bulduğu basket ve Andrew Wisniewski'nin turnikesiyle başlarken Türk Telekom, Ray Wesson ve Gregory Stiemsma ile karşılık verdi. İlk 3 dakikalık bölümü 8-7'lik Efes Pilsen üstünlüğüyle geçilen mücadelede ev sahibi ekip, 7-0'lık bir seri yakalayarak aradaki farkı açtı (15-7). Yunus Çankaya'nın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketle hücumdaki suskunluğunu bozan Türk Telekom, rakibinin sert savunmasına karşı skor üretmekte zorlandı. Karşılaşmanın bu bölümünde Efes Pilsen, boyalı alandan kaydettiği isabetlerle etkili olurken konuk takım, dış atışlarla sayı bulmaya çalıştı. Karşılaşmanın 8. dakikasında skor 17-12'ye gelirken, çeyreğin bölümünde Türk Telekom, Joseph Gaffney ve Ceyhun Altay ile aradaki farkı kapatsa da ilk çeyrek 20-19'luk skorla Efes Pilsen'in üstünlüğünde tamamlandı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan ev sahibi ekip, Bostjan Nachbar'ın boyalı alan sayıları, Cenk Akyol ve Kerem Tunçeri'nin dış atışlardan bulduğu isabetlerle 9-0'lık bir seri yakaladı 13. dakikada skoru 29-19'a taşıyarak farkı 10 sayıya çıkardı. Rakibine Yunus Çankaya'nın üç sayılık basketi ve Ray Wesson'ın pota altı isabetleri ile 8-0'lık bir seri ile cevap veren Türk Telekom, farkı tekrar 1 sayıya indirdi (29-28). Nikola Vujcic'in isabetli atışıyla rakibin serisini sonlandıran Efes Pilsen, Heiko Schaffartzik'in üç sayılık basketine engel olamayınca 16. dakikada 31-31'lik skorla oyunda denge sağlandı. Bootsy Thornton'ın art arda bulduğu sayılarla skordaki eşitliği bozan ev sahibi ekip, rakibinin dış atışlarına çare bulamadı ve Türk Telekom, Joseph Gaffney'nin üçlüğü ile 35-38 öne geçti. Devrenin son bölümlerinde Kerem Gönlüm ve Andrew Wisniewski ile etkili olan Efes Pilsen, soyunma odasına 44-41'lik üstünlükle gitti. Üçüncü çeyrek Ray Wesson ve Nikola Vujcic'in karşılıklı basketleri ile başlarken, 22. dakikada skor 48-43'e geldi. Konuk takım Yunus Çankaya ve Ray Wesson'ın başarılı performansı ile 8-0'lık bir seri yakalayarak 48-51'lik skorla tekrar öne geçince Efes Pilsen, mola aldı. Mola sonrası Kerem Tunçeri'nin turnikesiyle skor üreten ev sahibi ekibe Ankara temsilcisi, Adem Ören'le karşılık verdi. Skordaki üstünlüğün sürekli el değiştirdiği dakikalarda Efes Pilsen, Bootsy Thornton ve Kerem Tunçeri, Türk Telekom da Ceyhun Altay ve Ümit Türkoğlu ile etkili oldu. Karşılaşmanın 27. dakikası 58-58'lik eşitlikle geçilirken, karşılıklı üçlük isabetleri sonrası çeyreğin son dakikasında skor bir kez daha eşitlendi (63-63). Ender Arslan'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği baskete Ray Wesson'ın smacıyla karşılık veren Türk Telekom, final periyoduna 66-67'lik skorla önde girdi.

Son 10 dakika, Ray Wesson ve Bostjan Nachbar'ın karşılıklı boyalı alan sayıları ile başlarken, karşılaşmanın 32. dakikasında 71-71'lik skorla durum kez daha eşitlendi. Mehmet Yağmur ve Heiko Schaffartzik'in isabetli atışlarına Sinan Güler'in art arda bulduğu üçlüklerle cevap veren Efes Pilsen, skoru 77-77'ye taşıdı. Büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede ev sahibi ekip, Ender Arslan'ın üst üste bulduğu 5 sayı ile öne geçerken Ray Wesson'la etkili olan Ankara temsilcisi, karşılaşmanın bitimine 4 dakika kala skordaki üstünlüğü tekrar eline aldı (82-83). Mücadelenin son bölümünde Kerem Tunçeri ve Sinan Güler'in orta mesafeli atışları ile skor üreten Efes Pilsen, Rasim Başak - Yunus Çankaya - Heiko Schaffartzik üçlüsünün sayılarına engel olamayınca konuk takım, son dakikaya da 89-90'luk avantaja girdi. Bootsy Thornton'ın serbest atış çizgisinden ikide iki atmasıyla öne geçen ev sahibi ekibe Ray Wesson ile karşılık veren Türk Telekom, Kerem Tunçeri'nin turnikesine engel olamadı ve son 30 saniyeye 93-92'lik Efes Pilsen üstünlüğü ile girildi. Moladan Rasim Başak'ın üç sayılık basketiyle dönen Türk Telekom, Kerem Tunçeri ve Sinan Güler'in isabetsiz atışları sonucunda karşılaşmadan 93-95'lik skorla galip ayrıldı. SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu - Mehmet Serdar Ünal - Can Atsüren

EFES PİLSEN (93): Andrew Wisniewski 7 (2 ribaund - 4 asist), Cenk Akyol 5 (2 ribaund), Edward Roberts 9 (2 ribaund), Kerem Tunçeri 19 (2 ribaund - 3 asist), Marvis Thornton 7 (2 ribaund - 1 asist), Kerem Gönlüm 6 (6 ribaund - 1 asist), Ender Arslan 11 (1 asist), Nikola Vujcic 7 (4 ribaund - 2 sayı), Bostjan Nachbar 11 (4 ribaund - 2 asist), Sinan Güler 11 (1 ribaund), Ersin Dağlı (1 ribaund) TÜRK TELEKOM (95): Ray Wesson 28 (16 ribaund - 1 asist), Heiko Schaffartzik 12 (6 asist), Ümit Türkoğlu 4 (3 ribaund), Rasim Başak 8 (2 ribaund), Mehmet Yağmur 8 (1 ribaund - 4 asist), Adem Ören 2 (2 ribaund), Yunus Çankaya 12 (3 ribaund - 4 asist), Gregory Stiemsma 2 (1 ribaund), Ceyhun Altay 12 (2 ribaund - 3 asist), Joseph Gaffney 7 (2 ribaund)

1. PERİYOT: 20-19 2. PERİYOT: 24-22

3. PERİYOT: 22-26

4. PERİYOT: 27-28

İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title