Haberler

Balıkesir'de Cumhuriyet'in 100. yılı Kuva-yi Milliye sürüşü ile kutlandı

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 10 Riders Balıkesir Motosiklet Kullanıcıları Spor Kulübü Derneği, Cumhuriyet'in 100. yılını Kuva-yi Milliye sürüşü ile kutladı. Balıkesir 10 Riders Motosiklet Kullanıcıları Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Özgür Çandar, etkinlikte yaptığı açıklamada, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü kutlu olsun dedi.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde 41 motosikletliden Kuva-yi Milliye sürüşü

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; 10 Riders Balıkesir Motosiklet Kullanıcıları Spor Kulübü Derneği, Cumhuriyetin 100. yıldönümünü Kuva-yi Milliye sürüşü ile kutladı.

28 Ekim Cumartesi günü Balıkesir Alacak Mescit önünden, Balıkesir'de Kuva-yi Milliye ateşini yakan 41 kahramanı temsilen 41 motosikletle yola çıkan Balıkesir 10 Riders Motosiklet Kullanıcıları Spor Kulübü Derneği, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümünü Ayvalık İlk Kurşun Anıtı önünde kutladı.

Ayvalık'ta bayraklarla süsledikleri 41 motosikletle şehir turu atan 10 Riders Motosiklet Kullanıcıları Spor Kulübü Derneği'ne Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki motosikletli polislerde eşlik etti.

Görkemli şehir turunun ardından Ayvalık Öğretmenevi önündeki İlk Kurşun Anıtı önüne gelen motosikletliler burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı birlikte seslendirdi.

Balıkesir 10 Riders Motosiklet Kullanıcıları Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Özgür Çandar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü kutlamaları vesilesiyle, bu yıl ilkini başlattığımız Kuva-yi Miliye sürüşündeyiz. Bu urumuz; Kuva-yi Milliye meşalesinin yakıldığı Alaca Mescit'ten başladı. Önce ilk askeri kurşunun atıldığı Ayvalık'a, daha sonra son kurşunun atıldığı Bandırma'ya kadar motorlarımızı süreceğiz. Kuva-yi Milliye'yi başlatan 41 bayrağa ithafen, 41 motosiklet yola çıktık. Ben bize bu sürüşte destek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü kutlu olsun" dedi.

Etkinlik; Tarihçi-Yazar Kemal Girgin'in, dernek üyelerine Balıkesir Kuva-yi Milliyesi ile Ayvalık Cephesi ve İlk Kurşun hakkında bilgiler vermesiyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Özgür Çandar Motosiklet Balıkesir Ayvalık Spor Toplum Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title