Haberler

    Avrupa Şampiyonu "Ömer Faruk"

    Avrupa şampiyonu karateci Ömer Faruk Ateş, yeni başarılar peşinde.

    Avrupa şampiyonu karateci Ömer Faruk Ateş, yeni başarılar peşinde. Küçük yaşta ağabeyiyle karate sporuna başlayan 20 yaşındaki milli karateci Ömer Faruk Ateş, 15 yıllık kariyerine iki Avrupa şampiyonluğu sığdırdı. Milli karateci Ömer Faruk Ateş: "Bizi ayakta tutan şeyin Türk bayrağını göndere çekme duygusu olması lazım. Allah bütün sporcu kardeşlerime bu duyguyu yaşatmayı nasip etsin"

    Sakarya'da küçük yaşta ağabeyiyle başladığı karate sporunda iki kez Avrupa şampiyonu olmayı başaran 20 yaşındaki milli karateci Ömer Faruk Ateş, yeni başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor.

    Geçen ay Macaristan'da düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan milli sporcu Ömer Faruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karate sporunu 15 yıldır sürdürdüğünü söyledi.

    Milli takıma girmek için çok çaba sarf ettiğini dile getiren Ömer Faruk, inancı sayesinde Avrupa şampiyonu olmayı başardığını kaydetti. Kendine inanmayan sporcunun, başarılı olsa dahi bir yere kadar madalya kazanacağını anlatan Ömer Faruk, "Beni ayakta tutan şey, inancımdı, isteğimdi. Milli takıma girdim ama daha kampa başlamadan bir ay önce çarşıda yürürken finale çıkıyormuşum hissiyatını yaşamaya başlamıştım. Bu hissiyatın arkasından gittim, buna yönelik çalıştım. Yorulduğum zaman oldu. Bırakacak gibi oldum, o hissiyat yine aklıma geldi, buna tutunarak çalıştım." diye konuştu.

    Milli sporcu Ömer Faruk, Türk bayrağını dalgalandırmanın çok güzel bir duygu olduğunu, bunun kelimelerle anlatılamayacağını dile getirerek, "Yurt dışında bizi yenen birisi olduğu zaman 'Birini yendim.' demiyor, 'Türk'ü yendim.' diyor. Biz de aynı duygu çerçevesi içerisindeyiz. Bizi ayakta tutan şeyin Türk bayrağını göndere çekme duygusu olması lazım. Allah bütün sporcu kardeşlerime bu duyguyu yaşatmayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

    Aile desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Ömer Faruk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Annem gece gündüz hiç durmaksızın kıyafetlerimizi yıkıyor. Allah razı olsun hepsinden çok yardımcı oluyorlar. Diyet yapıyoruz, annem benimle beraber kalkıyor, benimle beraber yatıyor. Onlar olmasa ben çoktan bırakmıştım bu sporu. Tek başına yürünebilecek bir şey değil. Arkadaşların, takım arkadaşların, ailen, çevren olacak. Her biri bence başarının birer basamağı."

    "2028 Olimpiyatlarında derece almak istiyorum"

    Yaşı tutmadığı için 2020 Olimpiyatları'na katılamayacağını aktaran Ömer Faruk, "2024'te de şu anda karate gözükmüyor. Hedefim 2028. İnşallah 2028'de Olimpiyatlarda yarışmak ve derece almak istiyorum. Şu anda Sakarya Üniversitesinde antrenörlük 2. sınıf öğrencisiyim. Antrenörlük yapmak istiyorum, aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

    Karate sporuna yeni başlayacaklara tavsiyelerde de bulunan milli sporcu, şunları kaydetti: "İlk başlarda çok sıkılacaklar çünkü önce bizim temel vücut kaslarımızı buna alıştırmamız gerekiyor. 15 yıldır yapıyorum bu sporu. Sakatlıktan, yoğun antrenmandan, arkadaş çevremden uzak kalmamdan milyonlarca kez bırakma isteğim olmuştur ama er ya da geç bunun ekmeğini bir yerde yiyecekler ve 'İyi ki bırakmamışım.' diyecekler. Sabırlı ve istekli olsunlar. Çalışmak istemeyebilirler, bir gün olmaz, ikinci gün olur ama istek her zaman olması gerekiyor. Düzenli bir şekilde antrenmanlarına devam etsinler."

    Ömer Faruk, devletin verdiği imkanlarla karate sporuna ilginin her geçen gün arttığını, Avrupa Şampiyonası'nda 2 yıldır takım halinde birinci olduklarını, Dünya Şampiyonası'nda da takım halinde birincilik kürsüsüne çıkmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Ömer Faruk Ateş Haberler

    Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

    Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

    Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

    Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

    Bakmadan Geçme

    27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
    Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

    Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title