Haberler

Avrupa Goalball Şampiyonası Alanya'da Başladı

Uluslararası Görme Engelliler Sporları Federasyonu (Ibsa) Tarafından Türkiye'de İlk Kez Düzenlenen Goalball Avrupa Şampiyonası Alanya'da Başladı.

Uluslararası Görme Engelliler Sporları Federasyonu (IBSA) tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Goalball Avrupa Şampiyonası Alanya'da başladı.

Şampiyonada, 19 Avrupa ülkesinden 29 takım ve yaklaşık 300 sporcu mücadele ediyor. Erkekler A Grubu'nda bulunan 8 ülke eleme maçlarını Alanya Atatürk Spor Salonu'nda, Türkiye'nin de bulunduğu B Grubu'ndaki 9 takım, Alanya Belediyesi 75. Yıl Spor Salonu'nda yapıyor. 35 Türk hakeminin de görev yaptığı şampiyona; erkeklerde 2, bayanlarda da tek grup halinde gerçekleştiriliyor. Şampiyonada Türkiye, C Grubu'nda Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, İsrail, Rusya, Hollanda, Ukrayna ve Sırbistan ile mücadele

edecek. A Grubu'nda ise Belçika, Danimarka, Almanya, Macaristan, Litvanya, Slovenya, İspanya ve İsveç yarışacak.

Türkiye, bayanlarda ise Danimarka, Finlandiya, Almanya, İngiltere, Yunanistan, Rusya, Hollanda, İspanya, İsveç ve Ukrayna ile mücadele edecek. Bayanlar eleme müsabakaları ise Manavgat'ta oynanıyor. Şampiyonanın final maçları, 28 Nisan'da Alanya'da yapılacak. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, Goalball Avrupa Şampiyonası'nın Türkiye'de ilk kez düzenlendiğini ve Türkiye Milli Takımları'nın da ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele ettiğini söyledi. Dedeoğlu, "Alanya'da

yapılan şampiyona ile turizm ve sporu birleştirmeyi hedefledik. Organizasyonun burada yapılmasında Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak'ın çok istekli olmaları büyük rol oynadı. Milli takımlarımızdan ve özellikle erkek milli takımımızdan bu şampiyonada derece bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, Türkiye Goalball Erkek Milli Takımı, 75. Yıl Spor Salonu'nda oynadığı ilk maçta Yunanistan'ı 5-3 mağlup etti.

GOALBALL NEDİR?

Goalball, 1946 yılında Avusturyalı Hanz Lorenzen ve Alman Sett Renidle tarafından, savaşta görme yetilerini kaybeden savaş gazilerinin rehabilitasyonuna yardımcı olmak amacıyla icat edilmiş bir oyun. Oyun, üçer kişilik iki takım ile oynanır. Her takımda en fazla üç yedek oyuncu vardır. Oyun, bir orta çizgisiyle ikiye bölünmüş dikdörtgen biçiminde bir cimnastik salonu sahasında oynanır. Goller sahanın her iki ucuna atılır. Oyun, zilli bir topla oynanır (Bell-ball). Oyunun amacı, karşı tarafın savunmasına

karşı, her takımın topu yuvarlayarak rakibin kale çizgisinden geçirmesidir.

(RY-CE-EYB-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title