Haberler

Beşiktaş'ın Kadrosuna Katmaya Hazırlandığı Alexandre Pato Kimdir?

Çin Ligi takımlarından Quanjian'da top koşturan Brezilyalı futbolcu Alexandre Pato'nun Beşiktaş'a geleceği konuşuluyor. Galatasaray'dan sonra Beşiktaş'ın da peşine düştüğü Alexandre Pato kimdir?

Beşiktaş Yönetimi Çin'de top koşturan Alexandre Pato için harekete geçti. Geçtiğimiz yılın başında Galatasaray'ın da kadrosuna katmak istediği Alexandre Pato kimdir, kaç yaşındadır, neden Galatasaray'a gitmedi?

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ TRANSFER ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Beşiktaş Yönetimi, Çinli futbolcu için transfer çalışmalarına başladı. Forvette eksiği olan Beşiktaş, Cyle Larin ve Vagner Love'la yollarını ayırmıştı. Açılan forvet boşluğunu kapatmaya çalışan Beşiktaş, gündeminde Çin'in Quanjian takımından Alexandre Pato'yu yakın markaja aldı. Beşiktaş'a menajerleri aracılığıyla önerilen Pato, için Beşiktaş olumlu yönde adım atıyor.

Alexandre Pato Kimdir?

ALEXANDRE PATO KİMDİR?

Asıl adı Alexandre Rodrigues da Silva olan Alexandre Pato, 2 Eylül 1989'da Brezilya'da dünyaya geldi. Pato'nun futbola olan sevgisi 3 yaşındayken başladı. 2000 yılında Brezilyalı futbolcunun kemiğinde tümöre rastlandı. Kanser riski taşıyan tümörün ameliyatla alınması gerekiyordu. Maddi durumu iyi olmayan ailesinin ameliyata gücü yetmedi. Aile dostları Paulo Roberto Mussi, Pato'nun ameliyat masrafını karşıladı. Pato kendisi için ikinci bir şans olan bu durumu hayatının dönüm noktası olarak görüyor.

Alexandre Pato Kimdir?

FIFA TURNUVALARINDA GOL ATAN EN GENÇ OYUNCU

2006 yılında Internacional'ın as kadrosuna giren Pato, Palmerias maçında 4-1 biten maçın 3 golüne adını yazdırdı. Bu maçta adeta yıldızlaşana Pato, 2006 FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda yarı finalde Al-Ahly filelerini havalandırdı. Bu golle "FIFA turnuvalarında gol atan en genç oyuncu" unvanına Pele'den sonra sahip olan ikinci futbolcu oldu.

Alexandre Pato Kimdir?

DÜNYA'NIN 25 GENÇ YETENEĞİ ARASINDA GÖSTERİLİYOR

2007 yılında 22 milyon Euro'ya AC Milan'a transfer olan Pato, İngiltere "Times" gazetesindeki "Dünya'nın 25 Genç Yetenekleri" arasında gösteriliyor. 2013'te 15 milyon Euro'ya Corinthias'a transfer olan Pato'nun 2014'te Sao Paulo ekibine transferi gerçekleşti. Bu takımda 47 maçta 17 golün sahibi olan Pato, 2016'da Villareal'e transfer oldu. Alexandre Pato, 2017'de Çin ekibi Quanjian' a 18 milyon Euro'ya transfer oldu.

Alexandre Pato Kimdir?

MİLLİ KARİYERİ

Futbol hayatındaki başarılarından sonra Brezilya Genç Takımı'na çağırılan Pato, . 2007 yılında düzenlenen Güney Amerika Gençler Şampiyonası'nda ülkesine katkı sağladı. Sonrasında 2007 Dünya 20 Yaş Altı Şampiyonası'na katılan Pato, 2008 Pekin Olimpiyatları için kadroya alındı. 2008'de Brezilya Milli Takımı adına gol atan en genç futbolcu unvanına Pele'den sonra erişen ilk isim oldu.

Alexandre Pato Kimdir?

ÖZEL HAYATI

Alexandre Pato, 2007 yılında Brezilyalı aktris Sthefany Brito ile nişanlandı. Ocak 2009'da yollarını ayıran çift Temmuz 2009'da nikah masasına oturdu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Çin Halk Cumhuriyeti Alexandre Pato Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title