Haberler

16 yaşındaki milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar Bulgaristan'dan gümüş madalya ile döndü

Güncelleme:

Bulgaristan'da yapılan Avrupa Oyunları Şampiyona'sında 16 yaşındaki milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, başarılarına başarı katarak ülkesine gümüş madalya getirdi.

Bulgaristan'da yapılan Avrupa Oyunları Şampiyona'sında 16 yaşındaki milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar, başarılarına başarı katarak ülkesine gümüş madalya getirdi. Öte yandan gençler kategorisinde dünya sıralamasında başka Türk sporcu bulunmazken Milli Tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar Genç Bayanlar Ağır Siklette dünya sıralamasında 1. Sırada bulunuyor.

Bulgaristan'ın Sofya kentine yapılan Avrupa Oyunları'na 40 ülkeden bin sporcun katıldığı şampiyonada 16 yaşındaki milli sporcu Sude Yaren Uzunçavdar başarılarına başarı katarak ülkesine gümüş madalya ile geri döndü. 2021 Tokyo Olimpiyatları'na giden sporcuların da katıldığı Avrupa Oyunları'nda aldığı başarıyla ülkesini gururlandıran Sude Yaren Uzunçavdar, Genç Bayanlar Ağır Siklette dünya sıralamasında 1. sırada bulunuyor. Avrupa Şampiyonu milli sporcu, yapılan son sekiz uluslararası müsabakada da final oynadı. Yedi altın madalyası bulunan genç sporcu son şampiyonada da Gümüş madalya alarak Türkiye'yi gururlandırdı.

Serkan Uzunçavdar: "Hedefimiz Dünya Şampiyonaları"

Milli antrenör Serkan Uzunçavdar genç sporcunun başarısı hakkında, "Ufak tefek sistemden kaynaklı dokunmalar yüzünden yenildik ama tabii bu bizi demoralize etmedi. Önümüz açık ve en önemlisi dünya rank sıralamasında birinci sıradayız. Genç Bayanlar Ağır Siklette de açık ara farkla birinciyiz. Başarılarımıza başarı katmak için daha çok kararlılıkla ve azimle çalışıyoruz. Hedefimiz öncelikle bu sene yapılacak olan Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Şampiyonaları. 2024 Olimpiyatları'nda ülkemize altın madalya getirmeyi hedefliyoruz. Yapacağız inşallah" diye konuştu.

Sude Yaren Uzunçavdar: "En büyük destekçim ailem ve arkadaşlarım"

Başarılı genç milli tekvandocu Sude Yaren Uzunçavdar ise "Son çıktığım yedi uluslararası arenada şampiyonluk elde ettim. Geçen hafta katıldığım turnuvada finale çıkarak Avrupa Şampiyonası'na direkt gitme hakkı kazandım. Ayrıca dünya rank sıralamasında birinciyim. Avrupa rank sıralamasında ve ülke sıralamasında açık ara birinciyim. Başarı grafiğim tekvando datada. Yüzde 85'lik bir oran ve bu gerçekten çok büyük bir oran. Genellikle büyük sporcular da oluyor. Bu da katıldığım her turnuvada şampiyon olmamdan kaynaklı. Hedefim 2024'te Fransa'da yapılacak olan olimpiyatlarda şampiyon olmak. Bu sene Avrupa Şampiyonası'na direkt gitme hakkı kazandım amacım gençlerde Avrupa şampiyonu olmak. En büyük destekçim ailem ve arkadaşlarım. Aile bireylerim sporcu olduğu için beni her zaman destekliyorlar. Her koşulda yanımdalar. Onlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Bulgaristan Gümüş Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Bakmadan Geçme

YKS'ye kemerle girilir mi 2024? Danimarka Başbakanı kimdir, Mette Frederiksen sağlık durumu ne? Fenerbahçe başkan seçilmek için kaç oy lazım? Toplam kaç kişi oy kulllanacak? #129300 Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ne zaman? Vedat Muriç Beşiktaş'a geliyor mu? Transferde son durum! 8 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 8 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title