Haberler

    Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: "2020'de Ciddi Bir Sıçrama Yapacağız"

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Toto Süper Lig'de heyecanlı bir sezonu tamamladıklarını söyledi.

    Bakan Bak, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin  soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.
    Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonun büyük bir heyecana sahne  olduğunu söyleyen Bak, "2017-2018 sezonu çok çekişmeli geçti. Şampiyonluğa  oynayan 4 takım, nefes kesen bir mücadele ve son hafta belli olan bir  şampiyonluk. Ciddi bir mücadele oldu. Galatasaray'ı da diğer takımları da tebrik  ediyoruz." diye konuştu.
    Futbolun büyük bir endüstri olduğunu dile getiren Bak, "Futbol bir  endüstri. Onun kurallarına bakmak gerekiyor, 750 milyon avroluk bir değer var  ortada. En önemli argüman kulüplerin içinde bulunduğu süreçte üretim konusu.  Altyapıdan oyuncu çıkarmadığınız sürece borçlanmaya ve maddi olarak kötüye  gitmekten kaçınamazsınız." ifadelerini kullandı.
    "Ciddi borçlanmalar ve faiz ödemeleri var"
    Kulüplerin yaşadığı finansal sıkıntıya değinen ve spor kulüpleri  yasasının hazır olduğunu sözlerine ekleyen Bak, şunları kaydetti:
    "Diğer ülkelere ligin satılması ve ürünün değerinin arttırılması  gerekiyor. Digitürk'ü alan Katarlı grup bu noktada ciddi yatırımlar yapıyor.  Kulüpler Birliği'nde Fikret Bey'le de Dursun Bey'le de kulüplerimizin finansal  sorunlarıyla alakalı neler yapılabilir, neler yürütülebilir diye bir araya  geldik. Ciddi borçlanmalar ve faiz ödemeleri var. UEFA Finansal Fair Play  kriterlerine göre planlama yapmak, her şeyi bütçenize göre planlamak ve aşırı  borçlanmayı engellemek zorundasınız. Spor kulüpleri yasasını bakanlar kuruluna  sunmak için hazırlık yaptık. Kulüplerimizin borçlanmasını kontrol edecek  mekanizmanın oluşması gerekiyor. UEFA'nın, futbol federasyonunun mekanizması var,  bunu güçlendirmek gerekiyor."
    "Devrim gibi bir kanunu meclisten geçirdik"
    Kulüplere amatör branşlar konusunda yardımcı olmak için devrim gibi  bir kanunu meclisten geçirdiklerini söyleyen Osman Aşkın Bak, "Kulüplerimiz  'Profesyonel futboldan ürettiğimiz geliri amatörlere harcamak zorunda kalıyoruz.  Oradan gelirimiz yok, bizi yoruyor' diyorlardı. Devrim gibi bir kanunu meclisten  geçirdik. Diyelim, 2017 yılında 80 milyon vergi ödediniz. Gençlik ve Spor  Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bu vergiyi o kulübe iade ediyor. Bu parayı amatör  branşlarda, futbol altyapısında harcayabilirsin. Tutup o parayla futbolcu maaşı  ödeyemezsin. Bu, amatör branşların ayağa kalkması açısından çok önemli bir yasa."  ifadelerini kullandı.
    "Büyük kulüplerin olimpik branşalara yatırım yapması gerekiyor"
    Büyük kulüplerin olimpik branşlara yatırım yapması gerektiğinin altını  çizen Bak, şunları kaydetti:
    "Bu kulüplerin talebiydi. Bizim açımızdan da önemli, olimpiyatlarda  başarılı olmak istiyoruz. Kulüpler sponsor buluyor ama yeterli olmuyor. Bizim  için önemli olan büyük kulüplerin olimpik branşalara yatırım yapması gerekiyor.  Bu, sporun tabana yayılması açısından da önemli. Bunu Anadolu kulüpleri de  yapabilir. Bu süreçte başarılı bir netice gelecek. Yasayla beraber kulüplere  görev düşüyor. Olimpik branşlara verecekleri destek, olimpiyatlarda büyük katkı  sağlayacak."
    "2020'de ciddi bir sıçrama yapacağız"
    Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'na hazırlıkların devam  ettiğini vurgulayan Bakan Osman Aşkın Bak, "2020'de ciddi bir sıçrama yapacağız.  Bunun işaretlerini görüyoruz. Güreşte ciddi bir hareketlenme var. Güreş  Federasyonu Başkanı olduğum dönemde yıldızlarda oynayan sporcular bugün madalya  alıyor." şeklinde konuştu.
    "Sporun gücü terörü yenecektir"
    Amatör kulüp sayısının artırılması ve gençlerin spora  yönlendirilmesinin gerektiğinin altını çizen Bak, şunları ifade etti:
    "Amatör kulüp sayısını artırmamız lazım. Çocuklarımızı sokaklardan  alıp uyuşturucudan, madde bağımlılığından kurtarmamız lazım. Ciddi tesisler  yapmaya devam ediyoruz. Gençler salonlara, sahalara gitsin, hareket etsin. Spor  yapan bir genç hastaneye az gider, emniyetle işi olmaz, topluma zarar vermez,  adliyeye gitmez, toplumun vicdanı olur, çevresine faydalı olur. Doğu ve  Güneydoğu'ya ciddi yatırımlar yapıyoruz. Sporun gücü terörü yenecektir,  uyuşturucuyu yenecektir.Amatör spor kulüplerinin, belediyelerin üzerine düşen  görev var. Şirketlerimizin sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde destek olması  lazım, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için."
    "Teknoloji olimpiyatları yapıyoruz"
    Gençlik ve Spor Bakanlığının teknoloji olimpiyatları ile ilgili de  çalışmaları olduğunu söyleyen Bak, "E-Spor Federasyonu kurduk. Oradaki  düzenlemeleri yapacağız, orada da bulunmak gerekiyor. Teknoloji olimpiyatları  yapıyoruz. Gençlik Merkezi'ne gelen çocuklarımız robotlar yapıyor. Gençler bizim  geleceğimiz. Gençlik kamplarımızda bu projelerimiz devam ediyor. Tematik kamplar,  teknolojik kamplar yapıyoruz ve 120 bin gencimizi misafir ediyoruz." ifadelerini  kullandı.
    Gençlere çağrıda bulunan Bakan Bak, "Kendine güvenmek çok önemli.  Hayalleriniz olacak ve hayallerinizin peşinde koşacaksınız. Gençlerimize  güveniyoruz, inanıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizle birlikte  olmaya devam ediyoruz." dedi.
    "12 seçim kazanmış, 4 olimpiyat görmüş bir olimpiyat şampiyonu var."
    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve  27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'yle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede,  "12 seçim kazanmış, 4 olimpiyat görmüş bir olimpiyat şampiyonu var." dedi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile rakipleriyle arasında sıklet  farkı olduğunu belirten Bakan Bak, görüşlerini şöyle aktardı:
    "Karşısındakilerin sıkleti açık. TBMM'de Cumhurbaşkanı ile ilgili  yorum yaparken, 'çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş, çıkmışsın yenmiş' dedim.  Yenilen pehlivan güreşe doymaz. İtiraz ediyorlar, bunu yaparken de bir olimpiyat  şampiyonunun sıkletinde olmak önemli. Sıklet farkı çok büyük. Yine de çalışmak  gerekiyor. Bir şampiyon yine sahada çalışmaya devam ediyor. 12 seçim kazanmış, 4  olimpiyat görmüş bir olimpiyat şampiyonu var."
    Rize'nin seçimlerde hep birinci olduğuna dikkati çeken Bakan,  "Teşkilatımızla ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu seçimde de hedefimiz birinci  olmak. Dediğim gibi seçim bu. Sandık var. Sandığa hakim olmak lazım.  Cumhurbaşkanımızın hizmetleri milletimiz tarafından değerlendiriliyor. Yine  millet karar verecek. Türkiye bu süreci şahlanarak tamamlayacak. Buna yürekten  inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.
    Ankara Stadı mevcut yerine yapılacak
    Bakan Bak, Ankara'ya yapılması planlanan statla ilgili yaptığı  değerlendirmede ise, "Ankara'ya 55 bin kapasiteli bir stat yapacağız. 2020'ye  yetiştiririz." ifadelerini kullandı.
    Stadın yıkım ihalesini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Bak,  sözlerini şöyle tamamladı:
    "Projesi bitti. En geç 2 ay içinde yapım ihalesini de  gerçekleştiririz. Mevcut yerine yapacağız ama çevresi millet bahçesi haline  geliyor. Ankara'nın merkezine yapacağız. Projesi çok güzel. Spor salonları, spor  etkinlik alanları olan çok güzel bir proje. Bunun içinde ihalesini 2 ay içinde  yapmış oluruz. Yıkımdan hemen sonra işe başlarız."

    Kaynak: Skorer / Spor

    Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title